Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 balandžio 9 d.

Turime pripažinti, kad mokymus reikalaujančius daug praktinių užsiėmimų, patirties ir įgūdžių perkelti į virtualią erdvę – tikras iššūkis, su kuriuo puikiai susitvarkė Vaikų ir jaunimo edukacijos centro bibliotekininkė Augustina Miknevičiūtė. Visą kovo mėn. iš visos Lietuvos suburta jaunuolių grupelė sėkmingai skynė fotografijos vaisius virtualiai, naudojant Google Meet susitikimų programą.

Baimių buvo daug: o kas jei nepavyks? O kas jeigu bus nenaudinga? O kas jeigu daug praktinių užsiėmimų reikalaujantys mokymai bus niekam verti? Visgi verta sutikti, kad karantinas kartais tampa naudingu įrankiu, padedančiu kiekvienam iš mūsų palikti savo komforto zoną ir tobulėti, mokytis iš naujo gyventi pagal šio laikotarpio taikomus suvaržymus.

Nesinori girtis, tačiau panašu, jog virtualūs mokymai iš ties davė puikių vaisių: buvo mokomasi apie fotografijos rūšis ir meno reikšmę, kompozicijos, fotoaparato nustatymo pagrindų, portretų fotografavimo ir šviesų reguliavimo, kompiuterinių manipuliacijų kūrimo. Lektorė atvirai džiūgauja šauniais darbais, gražiomis mokinių fotografijomis! Keletą iš jų galite pamatyti nuotraukų galerijoje.

Balandžio mėnesį pradėjome „Vaizdo įrašų filmavimo ir montavimo mokymais“

Toliau sėkmingai įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą „Edukacinė akademija Integruok save“ balandžio mėnesį pasitikome su nauja, žinių ištroškusia jaunimo grupele. Šį kartą pasinersime į judesio grafiką, filmavimo galimybes ir montavimo subtilybes kartu su bibliotekos informacinių sistemų inžinieriumi Povilu Mikulioniu.

Džiugu, kad šį kartą mokymai vyks ne tik virtualiai, bet ir gyvai. Norėdami visapusiškai išpildyti galimybes ir mokiniams suteikti kuo daugiau patirties (išmėginti profesionalius fotoaparatus, pamėginti filmuoti stabilizatoriumi ir pan.) antrąją pamoką laikantis visų saugumo reikalavimų ir SAM nurodymų turėsime galimybę organizuoti užsiėmimus lauke, Vytauto Didžiojo parke, tad jeigu sutiksite linksmą, smagiai nusiteikusią jaunuolių grupelę apsitaisiusią filmavimo įranga, nenustebkite, nes tai tik edukacinės akademijos Integruok save jaunimas!

Linkime į gyvenimą žengti smalsiems, žingeidiems bei norintiems išmokti!
Iki susitikimų bibliotekoje!

Dėl registracijos į mokymus prašome kreiptis šiais kontaktais:
Tel. nr. +37062099831
El. p. v.juselyte@marvb.lt

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email