Vaida Juselytė
Informacinių paslaugų grupė
2019 vasario 7 d.

Charizmatiškasis Vilniaus universiteto profesorius, LRT laidų vedėjas, Nacionalinės ekspedicijos vadovas Alfredas Bumblauskas vasario 15 d. atvyksta į Marijampolės Petro Kriaučiūno viešąją biblioteką! Marijampoliečių laukia intelektuali, informatyvi ir, žinoma, įdomi paskaita apie visiems mums puikiai žinomas Lietuvos valstybingumo šventes.

Vasario 16-oji, Kovo 11-oji, Liepos 6-oji visos šios datos vienaip ar kitaip svarbios Lietuvai ir jos valstybingumui, skirtingais istorijos periodais jos simbolizavo ir vis dar simbolizuoja mūsų tautos laisvę, nepriklausomybę, suverenitetą. Visgi renginio pavadinimas išduoda, jog kažkuri iš šių švenčių gali būti mažiau svarbi? Ar tikrai?

Atsakydamas į šiuos klausimus prof. Alfredas Bumblauskas pasakos apie istorijos svarbą, apie praeities peripetijas šių dienų kontekste ir pakvies visus kartu pasamprotauti apie Vasario 16-osios, Kovo 11-osios bei Liepos 6-osios skirtumus, panašumus ir išskirtinumą. Kviečiame visus kartu su profesoriumi pažvelgti į Lietuvos istoriją kitu rakursu.

Susitikimas įvyks vasario 15 d. 15:00 val. Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Didžiojoje salėje (II aukštas) 

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email