2023 birželio 9 d.

Kauno apskrities viešoji biblioteka (KAVB), įgyvendindama projektą „Sėkminga komunikacija partnerystėms vystyti“, pakvietė Kauno regiono bibliotekų specialistus į baigiamuosius mokymus – kūrybinę stovyklą „Išorinė komunikacija“.

Komunikacijos žiniomis dalijosi lektorės: NVO sektoriuje dirbanti Giedrė Šopaitė-Šilinskienė, ne pelno siekiančių organizacijų vadybos, projektinio finansavimo ir paramos pritraukimo ekspertė, bei Živilė Tumasonė, Aukok.lt prekės ženklo vadovė, viena iš Fundraising.lt steigėjų, NVO komunikacijos profesionalė. Tęsiant ilgametę bendradarbiavimo patirtį kūrybinė stovykla-mokymai organizuoti Kėdainių M. Daukšos viešojoje bibliotekoje.

Komunikacija yra sudėtingas procesas ir kartu neatsiejama mūsų kasdienybės dalis. Bendraujame ir tam tikrus komunikacinius signalus siunčiame nuo gimimo. Atrodo, komunikuoti mokame visi, kasdien bendraujame su artimaisiais, draugais, kolegomis. O jei atstovaujame organizacijai, ar galioja tos pačios bendravimo taisyklės? Ar mokame pristatyti savo darbovietę? Kokią žinią siunčiame savo vartotojams, lankytojams, partneriams? Kokius kanalus naudojame? Kaip suformuluojame žinią, kad mus pamatytų, išgirstų? Kaip kreiptis į žinios gavėją? Šiuos ir kitus klausimus analizavome ir diskutavome, pasiremdami bibliotekų pavyzdžiu.

Svarbu teorines žinias pritaikyti praktiškai. Lektorių tiksliai parinktos užduotys padėjo sudaryti kelis Kauno regiono bibliotekų komunikacijos kampanijų planus. Vieną ar kelias komunikacijos kampanijas surengsime iki rudens pabaigos. Taip teorinės žinios virs realiais darbais, Kauno regiono bibliotekos taps geriau matomos, patrauklesnės vartotojams bei potencialiems partneriams.

Šie mokymai – projekto „Sėkminga komunikacija partnerystėms vystyti“ pirmojo etapo baigiamoji dalis. Po aktyviųjų mokymų (jų apžvalgą skaitykite čia) pradėsime antrą Kauno regiono komunikacinę kampaniją.

Dėkojame lektorėms už kruopščiai parengtą medžiagą, užduotis ir gerą nuotaiką. Taip pat dėkojame Kėdainių M. Daukšos viešajai bibliotekai, jos bendruomenei už svetingą priėmimą bei ekskursiją po biblioteką. Ačiū visiems dalyviams už jų idėjas.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos projektą „Sėkminga komunikacija partnerystėms vystyti“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos informacija.

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email