Raminta Liubelionienė
Vedėja
2021 gegužės 6 d.

Balandžio mėnesis Vaikų ir jaunimo edukacijos centre buvo skirtas knygai ir draugystei. Negalėdami pasimatyti gyvai, su mūsų ištikimaisiais draugais susitikome virtualiai.

Tarptautinės vaikų knygos dienos (balandžio 2 d.) proga Vaikų ir jaunimo edukacijos centre startavo virtualios edukacinės pamokos. Pirmieji pamokose sudalyvavo  Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos-daugiafunkcio centro trečiokai. Edukacinėje pamokoje „Knygos istorija“ vaikai susipažino su senovės rašto formomis, rašymo priemonėmis, sužinojo kur ir kada atsirado popierius, patys pabandė iššifruoti nežinomus simbolius, papasakojo apie jų mėgstamas knygas. Pamoką užbaigėme kartu žaisdami Kauno apskrities viešosios bibliotekos sukurtą interaktyvų mokomąjį žaidimą „Knygos kelias“ .

Džiugu, jog visą mėnesį vykusiose edukacinėse pamokose dalyvavo moksleiviai ne tik iš Marijampolės.  Edukacinėje pamokoje „Herojai tarp mūsų“, apie patyčias, draugystę ir stiprybę kalbėjomės su antrokais iš Kauno. Knygos atsiradimo keliu žingsniavome su pradinukais iš Šalčininkų.

Edukacinės pamokos vyks ir gegužės mėn. Kviečiame pradinių klasių mokytojus su moksleivių grupėmis užsisakyti virtualias edukacines pamokas jums patogiu metu. Pamokos vyks tiesiogiai Microsoft Teams arba Zoom platformose, trukmė 20-30 min.

🔸 Edukacinė pamoka „Herojai tarp mūsų“

Patyčios ir draugiškumas – ypač aktuali tema moksleiviams. Šios pamokos metu vaikai matys ir klausys ištrauką iš knygos „Superherojų vadovas“ (aut. Elias ir Agnes Våhlund), diskutuos apie patyčias, draugystę, pagarbą, svajones, atliks užduotis.

🔸 Edukacinė pamoka „Knygos istorija“

Knygos ir skaitymo nauda vaikams neabejotina, bet ar vaikai žino visą knygos kelią iki šių dienų? Pamokoje mokiniai susipažins su popieriaus, rašto, knygos atsiradimo ir vystymosi istorija, diskutuos ir žais edukacinį žaidimą „Knygos kelias“.

🔸 Edukacinė pamoka „Muzikos evoliucija“

Muzika, neatsiejama mūsų gyvenimo dalis. Šioje pamokoje mokiniai susipažins su muzikos ir instrumentų istorija ir raida nuo ankstyvųjų amžių iki šių dienų.

🔸 Edukacinė pamoka „Atsargiai, krečia“

Mokslinių fizikinių bandymų edukacinė programa supažindins su elektros atsiradimo istorija, elektromagnetinėmis bangomis, įvairiomis elektronikos priemonėmis. Mokiniai ne tik išgirs, bet ir patys pamatys kaip veikia Tesla ritė, plazma rutulys ir kiti mokslininkų išradėjų komponentai.

Užsisakyti virtualią edukacinę pamoką galite tel. 8 656 40477 arba el. paštu multicentras@marvb.lt

Nors edukacijos vyksta tik nuotoliniu būdu, tačiau bibliotekoje jau galite patys išsirinkti ne tik mėgstamą knygą, bet ir pasinaudoti Multicentro teikiamomis paslaugomis.

Su jumis draugauti gera!

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email