Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 birželio 3 d.

Manau daugelis pripažinsime, kad Y ir Z kartos visiškai prisitaikę prie modernėjančios ir skaitmenizuotos visuomenės. Z karta pripažįstama, kaip technologijų vartotojai, jau intuityviai mokantys išnaudoti skaitmeninio pasaulio teikiamas galimybes. Jiems prisitaikyti nebereikia, jie jau gimė pasaulyje, kuriame kompiuteris, mobilusis telefonas nebe stebuklas, nebe prabangos prekė, bet kasdienybės dalis. Visgi nors ir sąlygos palankios, tačiau šių kartų atstovams vis dar reikia mokytojų, žmonių parodančių inovacijas, pamokančių ir paaiškinančių taisykles, padedančias atrasti save virtualioje erdvėje.

Dėl šios priežasties 2020–2021 m. įgyvendinamas Lietuvos kultūros tarybos finansuojamas projektas „Integruok save“, kurio metu jaunimas iki 20 metų turi galimybę atrasti save, savo pomėgius mene: grafikos dizaine, fotografijoje, premiksų kūrime ir vaizdo įrašų kūrime. Atkreipiame dėmesį, kad visos šios meno disciplinos yra glaudžiai susiję su XXI a. inovacijomis ir technologijomis. Tad šį kartą gegužės 11 d. buvo pristatyti virtualūs Remiksų kūrimo užsiėmimai, kuriuose startavo 6 jaunuoliai, norintys tyrinėti bei atrasti save šioje meno disciplinoje.

Programos metu mokiniai tyrinėjo pagrindines DJ kontrolerių (Pioneer DDJ-SB3 ir CMD Studio 4A) savybes, funkcijas ir pagrindinius dainų maišymo būdus, tai pat jie mokėsi kaip sukurti savo dainas, naudodami internetinę programą „SoundTrap“, išmoko pagrindinių ritmų, bei sukūrė trumpą dainą. Pabaigę šias pamokas mokiniai bus susipažinę su DJ kontrolerio ypatumais, dainų maišymo pagrindais bei žinos kaip pridėti joms efektų, o mokėjimas naudotis „SoundTrap“ programa, paskatins juos ir toliau individualiai kurti muziką.

Nors mokymų semestras baigtas, tačiau edukacinė akademija „Integruok save“ nežada sustoti:
1. Birželio 8 d. – liepos 6 d. Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos Konferencijų salėje Jūsų lauks edukacinės akademijos mokinių darbų paroda.
2. Visą vasarą lauksime mažųjų marijampoliečių vasaros stovykloje „Nauji patyrimai bibliotekoje“.

Sekite naujienas ir pažinkite meną per šiuolaikines technologijas!

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, projekto partneriai ir rėmėjai mokykla Lispa ir UAB Aliaska.

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email