Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 liepos 19 d.

Naujos patirtys, žinios, žaidimai ir karšta saulė vėl sukvietė bibliotekos skaitytojus į savaitę, skirtą gerai nuotaikai ir naujiems potyriams. 8–12 metų moksleiviai penkias dienas mokėsi įvairių meninių disciplinų, knygų atsiradimo istorijos ir tvaraus vartojimo kartu su bibliotekos Vaikų ir edukacijos centro darbuotojais bei edukacinės akademijos Integruok save vadovais.

Surėmę pečius bibliotekininkai ir įvairių sričių lektoriai paruošė visą puokštę nuotykių, kurie atrodė štai taip:
1. Pirmąją dieną pažintis su biblioteka bei edukacinio užsiėmimo „Knygos kelias“ veiklos, kurio metu vaikai susipažino su knygos atsiradimo istorija, šifravo senovės raštą, patys rašė rankraštines knygas.

Stovyklos rytai visada prasideda mankšta

2. Antrosios dienos metu žvelgėme į pasaulį pro objektyvą. Mokytoja Augustina ne tik pamokė makiažo, spalvų subtilybių, bet ir paaiškino apie fotoaparato veikimo principus, šviesos galią nuotraukose ir fotostudijos įrangą. Mėginome išmokti fotografuoti portretus.

Fotografijos dirbtuvėse mokoma fotografuoti tamsoje. Lektorė Augustina Miknevičiūtė

3. Trečioji diena skirta žaliajai energijai. Stovyklautojai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Elektros energija iš gamtos“, kurio metu diskutuojama apie Žemę, joje vykstančius reiškinius, žmogaus veiklos žalą. Buvo konstruojami modeliai, kurie padėjo susipažinti su saulės gaminama energija.

Sukonstruoti modeliai išmėginti praktiškai, buvo mokoma apie saulės energiją ir jos gaminimo procesus

4. Ketvirtosios dienos metu gilinomės į grafikos dizainą, 3D modeliavimą bei aiškinomės kaip veikia 3D spausdintuvas. Visa tai padėjo atskirti kas yra plokštieji, erdviniai kūnai, kaip derinti spalvas ir dėlioti figūras.

Mokoma kaip kurti erdvinius kūnus ir juos spausdinti 3D spausdintuvu. Lektorius Povilas Mikulionis

5. Paskutiniosios dienos veiklos buvo skirtos DJ mokymams. Jaunieji stovyklautojai paskutinę dieną išmėgino remiksų kūrimo kontrolerius, muzikos kūrimo programas ir vieningai nusprendė, kad būti kūrėju ne lengva užduotis! Pultai nors ir atrodo smagiai, tačiau juos įvaldyti bei suprasti – tikrai sudėtinga.

Paskutinė diena skirta susipažinti su remiksų kūrimo kontroleriais. Lektorius Povilas Mikulionis

Su nekantrumu laukiame naujo pirmadienio ir naujų stovyklautojų plačiomis šypsenomis, trokštančių patirti, pajusti, išmokti ir džiaugtis.

Stovyklą finansuoja Marijampolės savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email