Daiva Bepirštienė
Kultūrinės veiklos vadybininkė
2021 rugpjūčio 5 d.

Vakar, rugpjūčio 4 d., Viešosios bibliotekos Didžiojoje salėje atidaryta vinilinių plokštelių paroda „Atgimusios skambėti“. Ši paroda, skirta bibliotekos 100-mečio jubiliejui, kviečia pasinerti į 60-ųjų, 80-ųjų metų kultūrinę nostalgiją. Parodoje eksponuojamos vinilinės plokštelės iš Viešosios bibliotekos fondų, o taip pat iš marijampoliečių – Liucijos Sakalauskaitės, Kęsto Burbos, Birutės Bacevičienės asmeninių kolekcijų. Beja, Birutės Bacevičienės skolintoje kolekcijoje galite pamatyti maestro – Stasio Povilaičio autografą.

Parodos atidaryme dalyvavo nemažas būrys vinilinių plokštelių mylėtojų. Vyresnių, kuriems vinilas prisiminimas iš vaikystės, jaunystės dienų ir jauni žmonės – kuriems vinilinės plokštelės klausymasis ne nostalgija, o fenomenas.

Dėkojame visiems prisidėjusiems prie šios parodos organizavimo. Dėkojame Girmantui Gumauskui, už padovanotas vinilines plokšteles bibliotekai.

Vinilinių plokštelių parodą „Atgimusios skambėti“ galite aplankyti iki rugsėjo 10 d.

Paroda organizuojama įgyvendinant projektą „Laiko efektai“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email