Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 rugsėjo 21 d.

Biblioteka – žinių šaltinis, nuo seniausiųjų laikų tai vieta, kur kiekvienas surandame ir atrandame kažką naujo. Bibliotekoje pradėjusi veikti edukacinė akademija „Integruok save“ tapo vieta, kur kiekvienas jaunuolis gali atrasti save, susivokti meninių disciplinų teikiamose galimybėse. Mes siekiame ne tik skatinti paauglių užimtumą, tačiau norime supažindinti jaunuolius su šiuolaikinio menininko galimybėmis, perspektyvomis, norime, jog kiekvienas besidomintis multimedijų technologijomis pažintų šias disciplinas ir galbūt atrastų save naujame amplua.

Prasidėjus rudeniui žengiame toliau ir neformalaus švietimo užsiėmimų metu kuriame, maketuojame, braižome bei spausdiname įvairius meno dirbinius. Edukacinės akademijos „Integruok save“ dalyviai kartu su vadovu Laurynu Bendoriumi paragavo grafikos dizainerio duonos.

Pirmosios pamokos buvo skirtos  grafikos dizainui: buvo supažindinama su estetika, kompozicija, naudojant progamas kūrėme afišas ir reklamines kampanijas. SketchUp 3D modeliavimo programos pagalba kiekvienas akademijos narys ne tik mokėsi kurti bei brėžti erdvinius kūnus, tačiau gebėjo pasigaminti raktų pakabukus ir juos sau atsispausdinti 3D spausdintuvu. Sužinota apie programos teikiamas galimybes buityje, moterims ypač aktualu – remonto klausimai, baldų išdėstymas kambaryje ir pan.

Nors Grafikos dizaino ir 3D modeliavimo mokymai šį kart buvo skirti suaugusiems, tačiau Remiksų kūrimo mokymai tradiciškai buvo skirti jaunimui. Saujelė mokinių jau nuo pat rugsėjo antrosios išmėgino elektroninės muzikos kūrimo galimybes. Programos metu mokiniai tyrinėjo pagrindines DJ kontrolerių (Pioneer DDJ-SB3 ir CMD Studio 4A) savybes, funkcijas, mokėsi apie įrangą, kolonėles, kaip viską sujungti ir paruošti DJ stalą visapusiškam veikimui. Mokėsi apie pagrindinius dainų maišymo būdus, tai pat mokėsi kaip sukurti savo dainas, naudodami internetinę programą „SoundTrap“, išmoko pagrindinių ritmų, bei sukūrė trumpą dainą. Pabaigę šias pamokas mokiniai bus susipažinę su DJ kontrolerio ypatumais, dainų maišymo pagrindais bei žinos kaip pridėti joms efektų, o mokėjimas naudotis „SoundTrap“ programa, paskatins juos ir toliau individualiai kurti muziką. Paskutinę pamoka moksleiviai kiekvienas individualiai pristatė savo remiksus, sumaišytas dainas.

Spalio mėn. prasidėsiantys Fotografijos mokymai ir vėl kvies jaunuolius susipažinti su šiuolaikiniu menu. Tad jei norite prisijungti ar sužinoti daugiau informacijos, kreipkitės nurodytais kontaktais:
El. p. v.juselyte@marvb.lt
Tel. +37062099831

Sekite naujienas ir pažinkite meną per šiuolaikines technologijas!

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba, projekto partneriai ir rėmėjai mokykla Lispa ir UAB Aliaska.

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email