Vaida Juselytė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 lapkričio 17 d.

Viskas turi pradžią ir pabaigą, taip šį kart nutiko ir su fotografijos užsiėmimus lankantiems jaunuoliams. Spalio 6 d. prasidėję mokymai baigėsi lapkričio 10 d. Per keturias pamokas visi kartu sužinojome apie: šiuolaikinės fotografijos subtilybes, fotoaparato valdymą bei vaizdų koregavimo programų galimybes, kiekvienas mokinys kūrė fotografijas pagal pasirinktą žanrą. Lektorė Augustina Miknevičiūtė dar pirmąją pamoką uždavė esminius klausimus: kas mokiniams aktualu? Ko jie tikisi iš fotografijos užsiėmimų? Koks fotografijos žanras kelia daugiausiai klausimų ir susidomėjimo? Vienareikšmiškai mistiškiausia ir įdomiausia dalis rodėsi daiktų fotografavimas.

Praktinių užsiėmimų metu buvo fotografuojami daiktai, mokomasi kompocizijos pagrindų.

Tad neatsitiktinai fotografijos užsiėmimų metu didžiausias dėmesys buvo skiriamas ne urbanistikai, gamtos fotografijai ar žmonėms, tačiau daiktų fotografijai. Išsiaiškinę estetiką, kompoziciją, sužinoję apie tinkamą apšvietimą, blykstes ir kitą reikiamą įrangą imtasi rimto darbo: fotografavimo ir vaizdų retušavimo.

Nuo lapkričio 24 d. kviečiame prisijungti į Grafikos dizaino ir 3D modeliavimo užsiėmimus!

Dėl registracijos ir išsamesnės informacijos kreiptis:
Tel. +37062099831
El. p. v.juselyte@marvb.lt

Mokymų lektorė Augustina Miknevičiūtė moko fotoaparato funkcijų išmaniajame telefone.

Sekite naujienas ir laukite tęsinio!

Edukacinė akademija organizuojama įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą „Edukacinė akademija „Integruok save“.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email