Vaida Masaitienė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 lapkričio 24 d.

Toliau sėkmingai įgyvendinant Lietuvos kultūros tarybos finansuojamą projektą „Edukacinė akademija Integruok save“ lapkričio mėnesį pasitikome su nauja, žinių ištroškusia jaunimo grupele. Šį kartą pasinėrėme į judesio grafiką, filmavimo galimybes ir montavimo subtilybes kartu su bibliotekos informacinių sistemų inžinieriumi Povilu Mikulioniu.

Plenero metu Vytauto parkas tampa filmavimo aikštele

Džiugu, kad šį kartą mokymus pavyko integruoti su savotišku pleneru Vytauto Didžiojo parke. Mat vietoje antrosios ir trečiosios užsiėmimų pamokos, jaunuoliai visi kartu kūrė, filmavo, vaidino trumpametražių filmų scenas, kurių scenarijus pasirašė pirmosios pamokos metu. Galima sakyti tokia plenero integracija pagyvinimo jaunųjų kūrėjų kasdienybę, mat po ilgų metų mokymosi virtualiai, turėdami mažą socialinį santykį su savo bendraamžiais ir skurdoką kultūrinį gyvenimą jaunuoliai pagaliau pajuto gyvą, tikrą bendravimą ir 2021 m. rudenį vėl gali patirti tikras, nesuvaidintas emocijas būreliuose! Ne gana to, pavyko gyvai išmėginti profesionalią filmavimo įrangą: filmavimo kameras, studijos įrangą, vaizdo kameros stabilizatorių, filmavimą su mikrofonu ir pan. Paskutinis ir tikrai didelis darbas – montavimas, kuriam skiriamos dvi likusios pamokos. Naudojama nemokama montavimo programa Filmora.

Taip pat išnaudojame ir greta Vytauto Didžiojo parko esančias erdves

Kas iš viso to išėjo? Galite spręsti patys! Spauskite nuorodą apačioje ir pamatysite edukacinės akademijos Integruok save Vaizdo įrašų filmavimo ir montavimo užsiėmimų dalyvių trumpametražius filmus.

Spausti čia

is mokymų žingsnis – montavimo darbai

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Projekto draugai mokykla Lispa ir UAB Aliaska

Linkime į gyvenimą žengti smalsiems, žingeidiems bei norintiems išmokti!
Iki susitikimų bibliotekoje!

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email