Vaida Masaitienė
Vyriausioji bibliotekininkė
2021 gruodžio 7 d.

2020–2021 m. įgyvendinant projektą „Edukacinė akademija Integruok save“ dvejus metus siekėme skatinti paauglių užimtumą, mažinant kultūrinę ir socialinę atskirtį per meninės saviraiškos priemones, naudojant inovatyvias technologijas. Per dvejus metus organizuotuose Grafikos dizaino ir 3D modeliavimo, Vaizdo įrašų filmavimo ir montavimo, fotografijos bei Remiksų kūrimo mokymuose dalyvavo daugiau kaip 100 jaunuolių iš Marijampolės apskrities (vykdant nuotolinius mokymus pasiekėme visos Lietuvos auditoriją).

Vykdant projektą jaunuoliai gilinosi į šiuolaikinėmis technologijomis paremtą meną, mokėsi skirtingų meno sričių terminologijos, programinės įrangos valdymo, kūrė įvairius projektus, susipažino su plenero sąvoka, esme ir tokio pobūdžio renginio įgyvendinimu. Mūsų siekis pažindinti paauglius su skirtingomis technologijos atvėrė kelius tolimesniam savarankiškam tobulėjimui, o kartais lankę vienus ar kitus mokymus suprato – ši sritis ne jiems, tad tolimesnius studijų planus ar saviraiškos galimybes perkeldavo kita linkme.

Mūsų naudojamo termino „Integruok save“ reikšmė orientuota į savirealizaciją ir integraciją į sociokultūrinę erdvę, kai išmėginus skirtingas meno perspektyvas yra galimybė susivokti savo vidiniame „aš“ ir atrasti savo ateities kelią. Tad pastaruosius dvejus metus paaugliams kartojome, jog ne visi projektai pavyks, ne viskas išeis, kartais reikia išmėginti viską kas supa žmogų, norint atrasti savo sritį, kurioje norėtume tobulėti ateityje.

Šį kartą Jums pristatome parodą „Perspektyva’21 ruduo“, kurioje išvysite geriausius 2021 m. rudens semestro darbus. Ši paroda šiek tiek kitokia, joje ne tik tyrinėsite nuotraukas, grafikos dizaino darbus ar 3D formatu sumodeliuotas statulėles, bet ir turėsite galimybę klausytis remiksų kūrimo mokymų metu sukurtus muzikos kūrinius ir junginius bei saldžiai pasijuokti iš šmaikščių vaizdo įrašų, kuriuos jaunuoliai sukūrė Vaizdo įrašų filmavimo ir maketavimo mokymų metu, pastaruosius projektus galite pamatyti pirštų prisilietimais valdomame ekrane.

Fotografijos mokymų vadovė Augustina Miknevičiūtė
Grafikos dizaino ir 3D modeliavimo vadovai Laurynas Bendorius
Vaizdo įrašų filmavimo ir montavimo mokymų vadovas Povilas Mikulionis
Remiksų kūrimo mokymų vadovas Povilas Mikulionis

Paroda veiks:
Nuo 2021-12-06
Iki 2021-12-31

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Projekto draugai UAB Aliaska ir mokykla Lispa.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email