Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2022 balandžio 4 d.

Pasitinkant Tarptautinę vaikų knygos dieną, balandžio 2-ąją, kuri švenčiama kartu su pasakų kūrėjo Hanso Kristijano Anderseno (1805-1875) gimtadieniu, į biblioteką susirinko Sasnavos pagrindinės mokyklos priešmokyklinio ugdymo grupės „Smalsučiai“ ugdytiniai. Juos lydėjo mokytoja Zita Razvanavičienė ir mokytojos padėjėja Indrė Razvanavičienė. Daugelis vaikų bibliotekoje lankėsi pirmą kartą. Šios bibliotekos darbuotoja, Aušra, supažindino „smalsučius“ su biblioteka, jos taisyklėmis, paaiškino, kaip galima tapti registruotu bibliotekos vartotoju bei skolintis knygeles ir kaip namuose jas saugoti ir laiku grąžinti atgal į bibliotekos fondus. Mažieji susipažino ir su Hanso Kristijano Anderseno knygelėmis, prisiminė, kad klasėje su mokytoja skaitė pasaką „Mergaitė su degtukais“.

Įdomi naujiena tai, kad  šiemet švęsti Tarptautinę vaikų knygos dieną pirmą kartą kviečia vaikų sukurtas plakatas. Tai konkurso nugalėtojos 5-metės Smiltės Dekteriovaitės kartu su mamos pagalba sukurtas darbas, virtęs plakatu.

Mažųjų „smalsučių“ bibliotekoje laukė kūrybinė užduotėlė. Čia „gyvenantis“ pelėdžiukas saugojo pagamintus knygų viršelius ir buvo labai liūdnas, nes jie buvo be spalvų, tad vaikams buvo užduotis nuspalvinti knygos viršelį ir pralinksminti pelėdžiuką. Mažieji kruopščiai, atsakingai rinkosi spalvas, spalvino. Po užduotėlės visi bendravo, kodėl reikia skaityti knygeles ir ko galime iš jų išmokti. Visi sutiko, kad knygose daug  pasaulio išminties, nuotykių, ir kad jas skaitydami tobulėjame, giliname žinias bei praturtiname žodyną, o platesnis žodynas – geresnis pasaulio suvokimas. Mažieji pažadėjo kuo greičiau išmokti visas raideles ir pradėti pamažu skaityti savarankiškai ir kad pirmoji bibliotekoje paimta knygelė būtų ne paskutinė, o tik pati kelionės pradžia į stebuklingą knygų šalį. Nes visi pritarė posakiui, kad „ Knygos – tai draugai visam gyvenimui“!

Ačiū visiems šventės dalyviams už kūrybiškai praleistą laiką kartu, už gerą nuotaiką, emocijas.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email