2022 balandžio 26 d.

Šiandien bibliotekoje vyko Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės atidarymo renginys!

Minint 22-ąją bibliotekų savaitę svečiai, kolegos, bendraminčiai susirinko pasidžiaugti bibliotekos veiklomis ir iniciatyvomis, palinkėti vieni kitiems nenutrūkstamo sėkmingų idėjų srauto.

Kartu su biblioteka savo mintimis dalinosi ir gražių žodžių negailėjo Marijampolės savivaldybės mero pavaduotojas Artūras Visockis, kuris atvyko su dovanomis – leidinį „230 metų Marijampolės savivaldai“ netrukus galėsite pasiskolinti bibliotekoje ir visuose jos padaliniuose.

visoc

Taip pat A. Visockis perdavė šiltus sveikinimus ir mero padėkos raštus bibliotekos padalinių darbuotojams už indėlį puoselėjant vietos bendruomenių kultūrinį gyvenimą, Vaikų ir jaunimo edukacijos centrui už originalias skaitymo skatinimo iniciatyvas, įgyvendinant projektą „Knyginėtojai“, Lankytojų aptarnavimo centrui už kultūrinės atminties puoselėjimą sėkmingai įgyvendinant projektą „Švento Jurgio suvienyti“.

Na, o šių metų Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės šūkis „Tvari biblioteka“ kviečia atkreipti dėmesį į svarbius tvarumo, vartojimo, sveiko gyvenimo būdo klausimus, todėl atidarymo metu buvo pristatyta susimąstyti verčianti menininkų Rolando Žigonio ir Algio Kriščiūno paroda „Holy Trash“.

parod

Keturių Lietuvos garsenybių – Agnės Jagelavičiūtės, Andriaus Mamontovo, Justės Arlauskaitės-Jazzu ir Justino Jaručio – paveikslus menininkai sukūrė iš mūsų šalies miškuose, Tailando pakrantėse ir kitose gamtos vietose rastų plastiko atliekų. Šios parodos tikslas – atkreipti visuomenės dėmesį į perteklinį kasdienį plastiko vartojimą ir taršą bei ugdyti ankstyvą jaunosios kartos sąmoningumą, mokyti priimti sprendimus, formuoti nuomonę apie besaikį vartojimą.

Už muzikinį pasirodymą dėkojame Augustui Ribinskui ir jo mokytojui Gintui Kraptavičiui.

Kviečiame dalyvauti įdomiuose, naudingų žinių suteiksiančiuose renginiuose ir iniciatyvose.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email