Ilona Jančaitienė
Patašinės biblioteka
2022 gegužės 23 d.

Gegužės 20-osios popietę Patašinės universaliame daugiafunkciame centre  vyko Patašinės bibliotekos bei Patašinės UDC inicijuotas renginys –  Lavisos Spell (Auksės Šiugždinienės) knygos ,,Regėtoja‘‘ sutiktuvės.

Puikiai įrištas ir apipavidalintas leidinys, kaip sakė autorė, yra pirmasis lietuviškas istorinis meilės romanas. Rašydama šią knygą, Auksė konsultavosi su istorikais, pati rinko ir tikrino faktus. ,,Regėtoja’’ nukelia į 13-ąjį amžių,  jotvingių laikus. Tai ypatingi laikai su savo papročiais, gyvenimo būdu ir tik jiems būdingos romantikos epizodais. Įdomu tai, jog knygoje aprašytai veiksmo vietai autorę įkvėpė Padovinio ir Varnupių piliakalniai bei jų apylinkės.

Skaidrėmis iliustruotą, Mėnulio būgnų muzika pagyvintą savo šeštosios knygos pristatymą Auksė parengė itin atsakingai: renginio lankytojams pateikė ne tik naujų literatūrinių, bet ir įdomių istorinių, lingvistinių žinių.

Pilna salė kūrybos gerbėjų, padėkos gėlės, eilė įsigyti knygą bei gauti rašytojos autografą pasibaigus renginiui – akivaizdus įrodymas, jog savo krašte pranašu būti galima.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email