Alma Stočkuvienė
Vyriausioji metodininkė
2022 birželio 1 d.

Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka tęsia projektą  „Bendradarbiavimas integruojant socialinę atskirtį patiriančius vaikus ir paauglius“. Modernizavus Vaikų ir jaunimo edukacijos centrą (Multicentro), pradėtos įgyvendinti  „minkštosios“ veiklos – kūrybinės dirbtuvės, kūrybiniai projektai ir jų pristatymai, stovyklos, bendravimo ir laisvalaikio užsiėmimai. Iš viso planuojama organizuoti  28 edukacijas, susitikimus ir saviraiškos renginius, 2 parodas, 84 individualius  kūrybinius projektus.

Atnaujintose Multicentro erdvėse darbą jau pradėjo edukatoriai, mokantys vaikus ir paauglius kurti ir dirbti muzikos srityje. Garso įrašų studijoje vyksta (Ne)pamokos „Muzika vienija“ apie skaitmeninę muziką, kompiuterines muzikos kūrimo programas. Jaunieji užsiėmimų dalyviai kuria savo muziką, o geriausi kūriniai bus įrašyti albume. Garso įrašų studijoje jaunuoliams siūlomas skaitmeninis pianinas bei muzikos įrašymo ir garso apdirbimo įranga su programomis jų muzikiniams įgūdžiams tobulinti, kūrybinėms idėjoms įgyvendinti.

Netrukus prasidės užsiėmimai Menų studijoje. Planuojamos kūrybinės dirbtuvės temomis: „Urban“ su užfiksuotais miesto vaizdais, „Visi skirtingi“ su įamžintais žmonių portretais, „Nesuvaidinti“ fotonuotraukose „pagautos“ žmonių emocijos. Geriausi darbai ras savo vietą Mažojoje galerijoje surengtoje parodoje ir rengiamame 2023 m. kalendoriuje. Fotostudijos įranga – mėgstantiems fotografuoti ir fotografuotis, o Mažojoje galerijoje su atnaujinta eksponavimo įranga Centro lankytojų sukurtų darbų ekspozicijos.

Iliustracijos ir grafikos kūrybinėse dirbtuvėse „Atrask save“  bus pristatyti kūrybos stiliai. Padedant edukatoriams vaikai ir paaugliai kurs individualius kūrybinius projektus ir tekstiliniu spausdintuvu  perkels juos ant marškinėlių ar krepšelių. Čia jau galima sukurti 3D modelį ir jį atsispausdinti  trimačių objektų spausdintuvu.  

Stiliaus akademija „Čia ir dabar“ pakvies jaunuolius pažinti ir kurti savo stilių, pristatys šios profesijos ypatumus ir galimybes.  Minėtų užsiėmimų dalyviai susitiks su smulkiojo verslo atstovais, kurie  pasiūlys jaunuoliams atrasti save, patars, kaip savo pomėgį paversti verslu.

Rugpjūčio mėn. planuojamos 2 srautų vasaros stovyklos su edukacinių renginių ir  išvykų po įmones ir lankytinas vietas programa.  Baigiantis šiems metams apibendrinti projekto metu gautų patirčių ir įgūdžių Biblioteka pakvies aktyviausius jaunuolius į 3 dienų verslumo ir inovacijų mokyklą. Jos dalyviai, padedami profesionalų, kurs verslo idėjas.

Ne tik kūrybinių dirbtuvių, stovyklų ar kitų renginių dalyviai čia  atras mėgstamą veiklą. Kviečiami apsilankyti visi norintys – vieni, su draugais ar tėveliais. Bendravimo ir laisvalaikio erdvėse galėsite pajusti nuoširdaus bendravimo su bendraamžiais malonumą. Čia siūlomi interaktyvūs žaidimai,  filmų peržiūros ir muzikos perklausos. Pabėgimų/ žaidimų kampe – techninius pomėgius lavinantys žaidimų rinkiniai – mechatronikos ir robotukų konstruktoriai, edukacinės priemonės fizikos ir chemijos mokslo srities bandymams. Skaitymo erdvėje – jaukios pasisėdėjimo su knyga ir skaitymo salelės.

Sekite renginių programą Facebook socialiniame tinkle https://www.facebook.com/multicentras/  ir Instagram tinkle  https://www.instagram.com/multicentras/

Projektas  „Bendradarbiavimas integruojant socialinę atskirtį patiriančius vaikus ir paauglius“  įgyvendinamas pagal Europos kaimynystės priemonę ir yra finansuojamas Europos Sąjungos. Bendras projekto biudžetas – 293.083,00 EUR, iš jų programos finansavimas sudaro 263.774,70 EUR. Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos dalis biudžete – 164.216,00 EUR.

Įgyvendinimo laikotarpis – 18 mėnesių (nuo 2021-06-18 iki 2022-12-17).

Už šios publikacijos turinį atsako Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad šis tekstas atspindi Europos Sąjungos poziciją.

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email