Augustina Miknevičiūtė
2022 spalio 17 d.

Štai ir atėjo projekto „Meno kryptis“ vidurnaktis.  O rodos dar vakar viskas prasidėjo. Apžvelkime kaip viskas buvo.

Nors visos projekto veiklos prasidėjo nuo rugpjūčio vidurio,  balandžio mėnesį projektui buvo sukurta Instagram paskyra, kadangi, kaip žinia, daugelis jaunų žmonių renkasi šią socialinių tinklų platformą. Pirmoji mūsų žinutė buvo klausimas – „kodėl niekam nieks neįdomu?“. Sutikite, tie, kurie imasi vienokių ar kitokių iniciatyvų, dažnai savęs to klausia. Tai ir buvo  projekto viešinimo kelionės pradžia. Kas keletą dienų užsimindami apie tai, kas mūsų laukia rugsėjį, užduodami kūrybinius klausimus, dalindamiesi vaizdais ar įdomiomis mintimis, stengėmės atrasti ir prisijaukinti jauną žmogų.

Projekto renginiai prasidėjo rugpjūčio 16 d. paskelbus fotokonkursą SAVA SFERA. Vis dar sunku atsipeikėti, kokia puiki paroda gimė po šio konkurso ir koks jaukus buvo jos atidarymas. Darbus eksponavome Multicentro ekspozicijų erdvėje ir Fotostudijoje, kad kiekvienas darbas turėtų erdvės sau, savo aprašymui, nes, kaip žinia, kūryboje tai yra itin svarbu, o taip pat, neslėpsime, siekėme galerijos pojūčio. Atidarymo metu kalbėjomės apie tai, kokia svarbi fotografija ir kaip ji atrado kelią pas kiekvieną iš susirinkusiųjų.  Lapkričio pradžioje parodą eksponuosime Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centre jau spalio gale skelbsime naują konkursą ir tikėsimės būti nustebinti dar kartą.

Sekantis projekto žingsnis – kūrybinės maišelių dirbtuvės, gyvas susipažinimas su projektu. Jų metu susirinko draugiška ir kūrybinga jaunų žmonių kompanija, supažindinome su tuo, kas laukia šio projekto metu, bendravome ir paišėme ant maišelių. Kiekvienas dalyvis nupiešė priešinį ant maišelio skirto sau, ir dar padekoravo vieną, kurį dovanojame tiems, kurie atkeliauja į mūsų organizuojamas „PAŽINTIS“. Studijoje sudėjome maišelius vieną šalia kito ir grožėjomės jų originalumu, įvairove. Galbūt daug kam atrodo, kad neverta duoti ką nors žmogui, kuris gauna honorarą, tačiau tokia dovana norime padovanoti jaukų atsiminimą apie viešnagę bibliotekoje. Dirbtuvių dėka kiekvienam atvykusiam projekto svečiui, padovanojame išskirtinį, jaunimo kurtą,  išjaustą meno kūrinį – medvilninį maišelį. Taip pasiruošėme renginių ciklui „PAŽINTYS“.

Pirmoji pažintis vyko su fotografu-keliautoju Deniu Vėju. Susitikome jaukioje Multicentro fotostudijoje ir kalbėjomės apie kūrybą, apie keliones… Denis daug pasakojo apie Meksiką, kitas aplankytas šalis, šamanų burtus, karo Ukrainoje pradžią… Rodėsi, kad galima klausytis ir klausytis. Nuoširdžios pašnekovo akys žavėjo tiek pat kiek jo pasakojimai ir ekrane matomos fotografijos.

Antroji pažintis vyko Didžiojoje salėje, kuri tądien atrodė, kaip niekad – violetinė šviesa, mėlyna sofa, didelis augalas, Solo ansamblio ir Punktòprojektų klipų peržiūros ant sienos… ir menininkas, aktorius, kūrėjas Jonas Šarkus. Tiek daug jausmo, nuoširdžių žodžių… Jonas tiesiog užbūrė savo pasakojimais, mintimis, pamąstymais apie kūrybą, tad šis vakaras buvo stipriai įkvepiantis!

Nutrukus atėjo laikas trečiajai pažinčiai.  Mus aplankė žmogus, kuriam pristatyti reikėtų atskiro straipsnio – muzikos atlikėjas, Slam poezijos kūrėjas, bei šios poezijos srities Europos pasaulio čempionas, instaliacijų kūrėjas ir t.t…. Žygimantas Kudirka – Mesijus! Tai buvo dar vienas neeilinis vakaras! Vėlgi pasikartosime, kad šis susitikimas buvo kažkas kitokio, įdomaus, įkvepiančio. Mesijus dalinosi mintimis apie kūrybą, kaip išlipti iš kūrybinės stagnacijos, apie tai kaip kūryba atsirado ko gyvenime, ir kodėl nereikėtų bijoti kurti. Stebinantis ir daug minčių sukeliantis susitikimas.

Liko dar trys susitikimai su neeiliniais kūrėjais. Neabejojame, kad ateinančios pažintys tikrai vertos jūsų dėmesio ir laiko. Taip pat laukite kitų naujienų, o jas atrasti galite projekto „Meno kryptis“ Instagram paskyroje @meno.kryptis, arba Multicentro Facebook puslapyje.

Susipažinkim, draugaukim, bendraukim!

Gražaus ir įkvepiančio rudens!

Projektą jaunimui „Meno kryptis“ finansuoja: Marijampolės savivaldybė Projekto rėmėjai: įstabusis „MO muziejus“, jaukiausias baras Marijampolėje „kamBARys“, spaudos ir reklamos namai „3 formos“, fotografijos šventovė – studija „KODAK Marijampolė“

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email