Augustina Miknevičiūtė
Vaikų ir jaunimo edukacijos centras
2022 gruodžio 6 d.

Neseniai turėjome konkursą skambiu gražiu pavadinimu „PERSONA“. Pamenat? Konkursas kvietė dalyvauti jaunimą nuo 14 iki 29 metų amžiaus su tapybos, fotografijos, poezijos, video darbais…

Sulaukėme 20 jautrių, stiprių darbų iš kūrėjų, kurie tikrai turi ką papasakoti, ir tam puikiai naudoja savo kūrybinę kalbą per tam tikras, skirtingas meno rūšis. Ir… Vakar,  18:00 val. įvyko parodos „PERSONA“ atidarymas ir buvo paskelbti konkurso nugalėtojai.

Už pagrindinį prizą dėkojame Marijampolės savivaldybei, o už 2-osios ir 3-ios vietos prizus didelį ačiū sakome nuostabiausiam barui Marijampolėje „Kambarys“.

Kaip rinkome laimėtojus? Kadangi kūrėjai labai skirtingi, pagalvojome, kad komisijoje turi dalyvauti taip pat labai skirtingi žmonės, ir nuspręsti turi ne viena ir ne pora nuomonių. Tad Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos darbuotojams buvo padalintos anketos, kuriose buvo privaloma nurodyti ne tik laimėtojų vardus ir pavardes, bet ir argumentuoti kodėl pasirinkimas būtent toks.

Buvo gražu stebėti darbuotojus įsitraukusius į parodą. Didesnė jų dalis joje užtruko tikrai ilgai ir dar ilgiau dėstė savo mintis balsavimo lapeliuose. Tad kas laimėjo?

1-ąjąj vietą laimėjo kūrėja iš Jurbarko – Ugnė Kuniauskaitė su subtiliu ir giliu paveikslu pavadinimu „1“.

2-oji vieta atiteko Odetai Venslovaitei sukūrusiai spalvingus ir šiuolaikiškus „Realybės tinklus“

3-ioji vieta atiteko įtraukiančiam ir rimtą istoriją pasakojančiam Auros Žarnauskaitės paveikslui „Medus, skausmas ir kančia“.

Labai džiaugiamės, kas apdovanojimuose susirinko stebėtinas skaičius jaunų žmonių! Sulaukėme svečių net iš pačio Jurbarko, kūrybingas „POGRINDŽIO“ jaunimas atkeliavo pabūti ir susipažinti.

Koks parodos atidarymas buvo… sunku apibūdinti. Galbūt praėjus kiek laiko, bus galima rišliau apie tai dėlioti mintis, kadangi bendra renginio emocija, kol kas, yra nenusakoma, matyt, dėl begalės nuoširdžių žmonių, skirtingų ir stiprių emocijų, patirtų įspūdžių.

Dėkojame visiems kūrėjams! Esat puikūs, kurkite drąsiai, kalbėkite drąsiai!

Taip pat dėkojame visiems kurie atėjo, nes kiekvienas prisidėjo, kad renginys būtų toks koks jis buvo.

Paroda džiaugsimės iki gruodžio 19 d. kviečiame ateiti, susipažinti, tai tikrai įspūdinga „PERSONA“.

Iki kitų!

-Meno kryptis

💜💛

Projektą jaunimui „Meno kryptis“ finansuoja: Marijampolės savivaldybė

Projekto rėmėjai: įstabusis MO muziejus“, jaukiausias baras Marijampolėje „kamBARys“, spaudos ir reklamos namai „3 formos“, fotografijos šventovė – studija „KODAK Marijampolė“

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email