Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2023 vasario 13 d.

Vasario 7 d. buvo minima jau 20-oji Saugesnio interneto diena. Šios dienos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinant saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Lietuvoje įvairios šviečiamosios saugesnio interneto veiklos vyksta visą savaitę.

Prie šių veiklų prisijungė ir Sasnavos biblioteka. Susitikime dalyvavo Sasnavos pagrindinės mokyklos 7 klasės moksleiviai su auklėtoja Rita. Jaunuoliai prisiminė ir mokėsi,  kaip saugiai naudotis internetu ir skaitmeninėmis technologijomis, kaip atpažinti  internete slypinčias grėsmes, kaip reaguoti į internetines patyčias, nepažįstamųjų kvietimus draugauti, susitikti. Vyko filmo „Kad kompiuteris netaptų priešu…“ (autorius: Vilniaus „Ryto“ progimnazija) peržiūra. Visi dalinosi patirtimi, pavyzdžiais, kad nereikia pamiršti, kokią informaciją paliekame internete, kaip svarbu saugoti privatumą ir neatskleisti asmeninės informacijos, o bendraujant virtualioje aplinkoje nepamiršti pagarbos vienas kitam. Testų svetainėje „Ar esi saugus internete?“ buvo išbandytas komandinis žaidimas. Išgirstos ir prisimintos žinios lėmė labai neblogus testų rezultatus.

Susitikimo metu įgytos žinios, išgirsta informacija, gauti patarimai padės būti saugesniems, draugiškesniems, atsakingesniems virtualioje erdvėje ir kurti geresnį internetą kartu!

Dėkojame dalyviams už norą tobulėti ir puikiai praleistą laiką kartu.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email