Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2023 kovo 28 d.

Sasnavos bibliotekoje kovo – balandžio mėnesiais eksponuojama Marijampolės TAU Dailės technologijų fakulteto studenčių (vadovė Dalia Vizbarienė) darbų paroda „Muzika kitaip“.

Jau daugiau kaip dešimtmetį, beveik kiekvienais metais, šio fakulteto studenčių įvairūs darbai puošia biblioteką ir džiugina kiekvieną skaitytoją. Išskirtinio  lankytojų dėmesio sulaukia kiekviena paroda, nes  žavi ne tik eksponatų gausa, bet ir technikų įvairove. Tai ir siuvinėjimo kryželiu, simegrafijos (siūlų grafikos) darbai,  veltų iš vilnos sodo, daržo ir miško gėrybių  stalas, kavos pupelėmis dekoruoti kvepiantys indai ir vazos, taškavimo technika, grafika atlikti meno darbai, siuvinėti atvirukai.

Šioje „Muzika kitaip“ parodoje prikeltos antram gyvenimui vinilinės plokštelės, tik, žinoma, ne muzikos klausymuisi, bet akių džiugesiui. Geriausiai šios parodos esmę nusako vokiečių kompozitoriaus  Richardo Vagnerio  žodžiai:  „Muzika negali mąstyti, bet ji gali įkūnyti mintį“. Darbai sukurti naudojant simegrafijos ir taškavimo techniką.

Nuoširdi padėka vadovei Daliai Vizbarienei ir visoms fakulteto studentėms, kurių darbuose atsispindi darbštumas, šiluma ir kantrybė. Džiaugiamės bendradarbiavimu  ir linkime naujų kūrybinių idėjų parodoms.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email