Gerda Matusevičienė
2023 balandžio 3 d.

Balandžio 2-oji – žymiojo danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo diena. Prisimindami šią dieną savo mažuosius skaitytojus ir vaikiškų knygų entuziastus skubame apdovanoti puikia žinia.

Jau kovo mėnesio pradžioje Multicentro soc. tinkle Facebook buvo galima išvysti džiugią naujieną, jog Lietuvos kultūros taryba skyrė finansavimą projektui „Mažieji knyginėtojai II“. Prie projekto finansavimo taip pat prisidėjo ir Marijampolės savivaldybė.

Kas laukia mažųjų knyginėtojų? Tradiciškai – gausi nemokamų renginių ir smagių veiklų puokštė!

Patys mažiausi ir ūgtelėję bibliotekos lankytojai atras ką veikti „Pasakų studijoje“. Tėvai su kūdikiais iki 12 mėn. greitai rinksis į pojūčių lavinimo užsiėmus, kurių metu, pasitelkiant muzikos instrumentus, sensorines priemones bei pojūčius, skaitomos istorijos. Ikimokyklinio ugdymo įstaigų mokiniai jau šiandien gali registruotis į sensorinius pasakų skaitymus, kurių metu suteikiama galimybė patirti pasakojimą ne tik kalba, bet ir kitais pojūčiais.

Tradiciškai gegužės pabaigoje Vytauto Didžiojo parke ketvirtadieniais vyks Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų sezonas. Renginių metu laukia skirtingos temos, personažai, teatriniai pasirodymai. Gegužę prasidėjusį sezoną užbaigs liepos 20 d. organizuojama „Knygos šventė“, kurioje vyks edukacinės dirbtuvės su regiono bibliotekomis, knygų kūrėjais, susitikimai su knygų personažais, šokiai ir smagi muzika. Kodėl verta apsilankyti renginiuose Vytauto Didžiojo parke sužinosite pavartę nuotraukų albumus Multicentro soc. tinkle Facebook.

Po vasaros atostogų ir smagių pramogų parke renginiai kelsis į Biblioteką. Čia vyks kūrybiniai-edukaciniai renginiai „Šeimadieniai bibliotekoje“. Šiais metais jie ypatingi – skirti paminėti Bibliotekos lėlių teatro „Trivainėlis“ 40-ties metų jubiliejų bei vyks ne tik Bibliotekoje, bet ir jos padaliniuose.

Visus mylinčius knygą ar dar tik ją besijaukinančius, jau dabar kviečiame dalyvauti fotografijų konkurse-parodoje „Su Knyga“. Sąlygos labai paprastos – leisti laiką su knyga, akimirkas fotografuoti, iki liepos 1 d. 1-5 fotografijas siųsti el. p. multicentras@marvb.lt, laukti liepos 20 d. vyksiančios „Knygos šventės“ ir sužinoti ar nusišypsojo laimė laimėti Bibliotekos įsteigtus prizus. KONKURSO-PARODOS NUOSTATAI.

Iki susitikimų!

Projektą „Mažieji knyginėtojai II“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė.

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email