Gerda Matusevičienė
2023 balandžio 14 d.

Ar norėsime šią vasarą basomis vaikščioti po švarų pajūrio smėlį, giliai į plaučius įkvėpti miško gaivą, ristis šienu ir gėlėmis kvepiančia pieva?

Balandžio 12-14 d. Vaikų ir jaunimo edukacijos centre vyko eko stovykla „Žalias kampas“. Vaikai domėjosi su kokiomis problemomis susiduria žemė, aiškinosi nuo ko ją reikia saugoti, kaip kiekvienas gali prisidėti ir palengvinti žemės naštą.

Pirmoji diena buvo skirta diskusijoms apie mūsų planetą, žaidžiami aplinkosauginiai žaidimai, prisimenamos atliekų rūšiavimo taisyklės. Didelė staigmena stovyklos dalyviams buvo dovana ­– ilgus metus tarnausiantis medžiaginis maišelį, kurį vaikai mielai dekoravo ir iš karto į jį sudėjo savo daiktus.

Antroji diena – saulės ir vėjo pažinimo bei kūrybinių projektų diena. Šią dieną ne tik buvo kalbėta apie šiuos atsinaujinančios energijos šaltinius, bet vaikai ir patys praktiškai išbandė kaip veikia saulės energijos baterijos ir kokį darbą jos atlieka. Antroje dienos dalyje kartu su tarptautine bibliotekos savanore Nino iš Sakartvelo buvo kuriami plakatai, kurie atspindėjo stovyklautojų požiūrį ir nuomonę apie aplinkosaugą.

Trečiąją dieną vaikai aiškinosi su kokia žmogaus veika susiduria vandenų gyventojai, susipažino su Lietuvos jūrų muziejaus veikla siekiant išsaugoti ruonius. Stovyklos žinių įtvirtinimui bei naujų faktų pažinimui vyko viktorina, o daugiausiai taškų surinkusieji buvo apdovanoti prizais. Antroje dienos pusėje stovyklos dalyviai pačių kurtomis popierinėmis plunksnomis puošė greta bibliotekos esančią „Žinių terasą“.

Išeidami vaikai dėkojo už stovyklos veiklas, o mes tikimės, jog prisidėjome prie jaunosios kartos sąmoningumo ugdymo, paskatinome domėtis aplinkosauga ir mūsų planetos problemomis. Dėkojame stovyklos dalyviams!

Pirmosios dienos akimirkos

Antrosios ir trečiosios dienų akimirkos

Stovykla organizuojama įgyvendinant projektą „Žalias kampas“, kuris finansuojamas Marijampolės savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšomis

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email