2023 gegužės 9 d.

Gegužės 4-5 d. vyko Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos tarptautinė konferencija „Nauja bibliotekų patirtis aplinkos permainų kontekste“. Jos metu buvo įteikti LSVBA Metų nominacijos konkurso apdovanojimai labiausiai praėjusiais metais pasižymėjusioms šalies bibliotekoms. Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka pelnė nominaciją „Inovacijų biblioteka 2022“ už originalią ir inovatyvią veiklą diegiant netradicines paslaugas, neformalaus švietimų ir edukacinių veiklų įvairovę!

apd

Inovatyvios bibliotekos paslaugos ypatingai reikšmingos atskirtį patiriančioms  jaunajai ir vyresnio amžiaus žmonių kartoms. Tad 2022 m. biblioteka parengė ir įgyvendino Europos Sąjungos ir Marijampolės savivaldybės finansuotus projektus: „Integruok save. Bendradarbiavimas integruojant socialinę atskirtį patiriančius vaikus ir paauglius.“, „Sidabrinis amžius: socialinė integracija per švietimą“, kurie, taikant inovatyvius įtraukties sprendimus, netradicinių edukacinių veiklų įvairovę, sukūrė sąlygas sėkmingai vaikų ir jaunimo bei vyresnio amžiaus žmonių  integracijai šiuolaikiniame pasaulyje, kūrybiškai prisidėjo prie jų pomėgių realizavimo, gebėjimų ugdymo, lavinimo. Gausus būrys senjorų turėjo galimybę dalyvauti ne tik tradiciškai bibliotekose organizuojamuose IT, bet ir kituose, jiems aktualių temų, profesionalių lektorių vedamuose mokymuose, aktualizuoti savo pomėgius naudojantis inovatyviomis bibliotekos paslaugomis. Veiklos, orientuotos į dar tik atrandančius save  jaunus žmones, suteikė  galimybę jiems identifikuoti  perspektyvas verslo pasaulyje, realizuoti kūrybiškumą, motyvaciją tapti draugiškos, žingeidžios bendruomenės dalimi. Atnaujintos, papildytos modernia ir šiuolaikiška skaitmenine įranga erdvės, motyvuojantys edukaciniai užsiėmimai, vedami  bibliotekos partnerių, jaunimo organizacijų, profesionalių lektorių, tapo puikiu atspirties tašku  konstruojant savo ateitį. Sukurta inovatyvi aplinka ir paslaugos leido jaunuoliams patikėti  svajone, išlaisvinti idėjas, realizuoti save.

Projektų rezultatai turi grįžtamąjį ryšį – tai besitęsianti bendrystė ir draugystė su projekto dalyviais. Ir toliau skatiname vyresnio amžiaus žmonių tikslinį užimtumą, kviečiame dalyvauti senjorų klubo veiklose, vaikams ir jaunimui visada atviros inovatyvios bibliotekos Multicentro erdvės. Džiaugiamės pelnytu įvertinimu ir dėkojame visiems dalyviams, projekto veiklų įgyvendinimo darbo grupei, Marijampolės savivaldybei, visiems partneriams ir bičiuliams už pasitikėjimą, skatinimą, bendrų idėjų realizavimą.

dd
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email