Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2023 gegužės 22 d.

Norint, kad vaikai pamėgtų knygas, o vėliau suprastų skaitymo naudą, labai svarbu rasti tinkamų formų. Viena iš jų –  garsiniai skaitymai. Skaitydami balsu vaikai lavina dėmesio sutelkimą, skaitymas praplečia vaikų žodyną, skatina smalsumą ir kūrybiškumą.

Mažieji bibliotekos lankytojai – Sasnavos pagrindinės mokyklos pirmokėliai garsiniams skaitymams į biblioteką rinkosi jau nuo sausio mėnesio. Tad šis, gegužės mėnesį vykęs skaitymas, buvo tarsi skaitymo žinių patikrinimas. Metų  pradžioje jie nedrąsiai dėliojo raideles, paskui žodelius, o dar po kelių skaitymų jau neblogai sekėsi skaityti ir ilgesnius sakinius. Šį kartą skaitydami Linos Žutautės knygą „Kakė Makė ir draugystės šluota“ vaikai sužinojo puikių istorijų apie draugystę ir kasdienes situacijas kieme su draugais. O skaitydami Evelinos Daciūtės knygą „Loris Lėtapėdis“ eiliuotoje istorijoje vaikai susipažino su besikeičiančiais metų laikais ir mokėsi priimti nesėkmes.

Vaikai, kartu su mokytoja Rūta džiaugėsi, kad šie ilgalaikiai garsiniai skaitymai bibliotekoje davė jiems didelės naudos tobulinant skaitymo įgūdžius. O paklausus, kas be knygų skaitymo, jiems dar yra biblioteka, vaikai vardijo šiuos žodžius: kūrybiška, linksma, draugiška, kad čia drąsu, įdomu, smagu, čia gali mąstyti ir fantazuoti, rasti pagalbos. Ir visus šiuos žodžius, surašę į palinkėjimų girliandą, padovanojo bibliotekai.

Ačiū Jums! Tad skaitykime kartu! O skaitymas kartu – geriausias laisvalaikis.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email