Gerda Matusevičienė
2023 lapkričio 13 d.

Aš berniukas piemenėlis, mano vardas Trivainėlis
Bibliotekoj karaliauju ir su pasakom draugauju.

Šiais žodžiais jau 40 metų Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje vaikus pasitinka lėlių teatras „Trivainėlis“. Tuometės Vaikų bibliotekos vedėjos Monikos Bilbokienės ir bibliotekininkės Vitalijos Ramanauskienės iniciatyva įkurtas pasakų kambarys ir lėlininkų būrelis 1983 m. lapkričio 24 d. pristatė pirmąjį spektaklį pagal Kosto Kubilinsko eiliuotą pasaką „Katinėlis ir gaidelis“. Šiam ir kitiems spektakliams lėles ir scenarijus kūrė vedėja Monika, o dekoracijomis rūpinosi bibliotekininkė Vitalija. Aktyvių darbuotojų ir entuziastingai nusiteikusių aktorių dėka pastatytas ne vienas spektaklis, tarp kurių „Trys paršiukai“, „Lapės gudrumėliai“, „Katės namai“ ir daugelis kitų.

Šiandien tęsiama iniciatyvių darbuotojų palikta tradicija bibliotekoje pristatyti spektaklius pagal knygas, kurias mėgsta skaityti ne tik vaikai, bet ir suaugusieji, o pasakų kambarį pakeitė naujai įrengta „Pasakų studija“. Keičiasi ir modernėja pasaulis, keičiasi ir Lėlių teatro koncepcija. Lėlių teatras jau nebe toks koks buvo prieš 40 metų, tačiau šventiška nuotaika ir jaukumas, kurį paliko „Trivainėlio“ pirmtakės niekur nedingo.

Kviečiame pasidairyti nuotraukų galerijoje ir susipažinti su šio teatro istorija, o 2023 m. lapkričio 25 d. sudalyvauti lėlių teatro „Trivainėlis“ 40 metų paminėjimo renginyje festivalio „Reali virtualybė metu“.

Taip pat ieškome aktorių bei visų, kurie prisidėjo prie spektaklių gimimo. Jeigu nuotraukose atradote save, giminaičius ar kitus pažįstamus, o galbūt dalyvavote spektaklių peržiūrose ar kitaip prisidėjote ir norite pasidalyti prisiminimais, prašome susisiekti el. p. multicentras@marvb.lt, tel. +370 343 52684 arba ateiti į Vaikų ir jaunimo edukacijos centrą (Vytauto g. 20, Marijampolė). Laukiame kiekvieno!

Projektą „Mažieji knyginėtojai 2“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email