Irma Leonavičienė
Daukšių biblioteka
2023 gruodžio 1 d.

Prasideda rimties, susikaupimo ir šv. Kalėdų laukimo metas, kuris paženklintas Advento laikotarpiu. Kalėdų laukimo dvasios įkvėpti, daukšiečiai gausiai rinkosi į Kalėdinio vainiko pynimo ir dekoravimo edukaciją „Kuriame tvarias Kalėdas“. Edukaciją pravedė Daukšiuose gyvenanti Ina Dambrauskienė. Ji ne tik trumpai papasakojo vainikų atsiradimo istoriją, bet ir nepailsdama padėjo vainikų gamybos procese. Norinčių dalyvauti edukacijoje buvo tiek daug, kad teko pasinaudoti MKC Daukšių skyriaus patalpomis.

Gaminome nedidelės formos vainikus, kuriuos puošėme visžaliais augalais: eglių, pušų, tujų šakelėmis. Pasak edukatorės, svarbiausia žaluma, o puošimas – labai minimalus, iš natūralių gamtos medžiagų – džiovintų uogų, vaisių, kankorėžių, riešutų, gėlių.

Kalėdinio vainiko edukacija – tai ne tik kokybiškas laiko praleidimas, kūrybiškumo atskleidimas, bet ir emocija, geroji energija. Kartais žmogui reikia tiek nedaug: pabuvimo kartu, nuoširdžios šypsenos, šilto apsikabinimo ar tiesiog atviro pokalbio.

Daukšių padalinio  bibliotekininkė Irma Leonavičienė

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email