2023 gruodžio 29 d.

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka pristato naują paslaugą – mobiliąją biblioteką, kuri nuo sausio 18 dienos pradės reguliarias keliones po regiono kaimiškąsias vietoves.

Mobilioji biblioteka pasiūlys daugiau nei 300 knygų fondą, kuris patenkins kiekvieno skaitytojo poreikius ir bus nuolat papildomas naujomis knygomis ir periodiniais leidiniais. Lankytojai galės naudotis kompiuteriu su interneto prieiga, atsispausdinti, nusiskenuoti dokumentus, konsultuotis su bibliotekininku informacijos paieškos ir skaitmeninio raštingumo klausimais, naudotis elektroninėmis paslaugomis. Šiuo metu numatyti maršrutai Padovinio, Igliškėlių, Mokolų, Balsupių ir Meškučių kryptimis, bei, esant poreikiui, individualaus aptarnavimo galimybė Vaitiškiuose, Skardupiuose bei kituose kaimuose. Mobiliosios bibliotekos aptarnaujamų kaimų sąrašas ir grafikai gali keistis, atsižvelgiant į lankytojų poreikius.

Naudojantis mobiliosios bibliotekos paslaugomis taikomos tos pačios taisyklės kaip ir stacionarioje bibliotekoje: knygos, žurnalai ir laikraščiai išduodami pateikus skaitytojo pažymėjimą, kurį bus galima įsigyti ir vietoje. Naudojimasis internetu – nemokamas.

Mobiliosios bibliotekos darbuotojai, bendradarbiaudami su vietos bendruomenėmis, kitomis kultūros įstaigomis planuoja ne tik teikti tradicines bibliotekos paslaugas, bet ir organizuoti įvairius kultūrinius renginius, edukacijas ir kūrybines dirbtuves.

Mobiliosios bibliotekos naujienas, aptarnaujamų kaimų grafikus ir informaciją apie renginius skelbsime Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos internetinėje svetainėje www.marvb.lt, Facebook grupėse “Marijampolės mobilioji biblioteka” ir “Marijampolės bibliotekų renginiai” bei kaimų skelbimų lentose arba telefonu +370 677 21220. Visais veiklos klausimais bendradarbiausime su kaimų bendruomenėmis.

Kviečiame visus aktyviai naudotis šia nauja mobiliosios bibliotekos paslauga. Laukiame jūsų!

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email