Jūratė Pajaujienė
Vedėja
2024 kovo 13 d.

Viešojoje bibliotekoje vyko Erasmus+ tarptautinio projekto baigiamasis renginys „Mokausi visą gyvenimą„, kurio metu bibliotekos bendruomenei, mokymosi visą gyvenimą entuziastams ir smalsiems bei žingeidiems lankytojams buvo pristatytos keturios sukurtos internetinių mokymų programos: „Kaip naudotis iBiblioteka? I dalis“, „Kaip naudotis iBiblioteka? II dalis“, „Kaip susikurti elektroninį paštą?“, „Saugumas internete“.

2023 m. spalio 21–29 d. aštuoni bibliotekos darbuotojai, pasinaudoję „Erasmus+“ programos teikiamomis galimybėmis, kėlė kvalifikaciją kompiuterinių technologijų srityje, kad bibliotekos organizuojami mokymai būtų dar įdomesni ir plačiau prieinami. Erasmus+ projekto Internetinių mokymų kūrimas (Nr. 2023-1-LT01-KA122-ADU-000117589) tikslas – išmokti kurti internetinius mokymus, kurie bus prieinami visiems, o ypač tai visuomenės daliai, kuri dėl vienokių ar kitokių priežasčių negali fiziškai dalyvauti bibliotekos organizuojamuose mokymuose.

Genami šio tikslo ir atsižvelgdami į dažniausias skaitmeninio raštingumo klausimais besikreipiančių lankytojų užklausas išskyrėme keturias aukščiau paminėtas temas. Renginio metu buvo pristatoma kiekviena iš temų, pagrįstas jos aktualumas ir žinių būtinybė visuomenei. Akcentuojant savarankiško mokymosi naudą ir „Saugumo internete“ temą, renginio dalyviai buvo papildomai supažindinami su Medijų ir informacinio raštingumo mokymų programa, kuri šiais metais intensyviai dėstoma šalies bibliotekose, o taip pat yra viešai prieinama interneto svetainėje www.bibliotekavisiems.lt

Šalia projekto rezultatų aptarimo ir sukurtų internetinių mokymų pristatymo renginio dalyviai išklausė dalį „Kaip naudotis iBiblioteka?“ programos, o vėliau buvo kviečiami dalyvauti praktiniame užsiėmime – padedant bibliotekos specialistams registravosi portale iBiblioteka.lt.

Tikimės, jog šie mokymai taps dar vienu paskatinimu įgyti reikiamų žinių ir žengti koja kojon su šiuolaikinėmis technologijomis. Parinktos iBiblioteka.lt portalo mokymų temos leis įgyti pagrindines kompetencijas ir gebėjimus naudotis savišvietos galimybėmis užsakant, rezervuojant įvairiausius fizinius ar elektroninius leidinius, naudojantis Tarpbibliotekinio abonemento (leidinių skolinimosi iš bet kurios Lietuvos bibliotekos) paslauga. Išsami ir kiekvieną žingsnį pristatanti elektroninio pašto kūrimo ir naudojimosi programa leis integruotis į šiuolaikinę visuomenę, tapti atviram informacinio turinio naudotojui, o saugumo tema ugdys kritinį mąstymą ir savisaugą internete.

Renginio metu žadėjome, jog šios mokymų programos pilotinės, o mums svarbu kiekvienas grįžtamas ryšys – įžvalga, atsiliepimas, pasiūlymas, idant ateityje ir toliau identifikuotume mažiau gebėjimų skaitmeninio raštingumo srityje turinčiųjų poreikius bei kurtume naujas mokymų programas, prieinamas visiems norintiems mokytis visą gyvenimą.

Šie internetiniai mokymai prieinami bibliotekos interneto svetainėje www.marvb.lt skiltyje PASLAUGOS arba juos rasti galite paspaudę ČIA.

Jei turite pastebėjimų ar įžvalgų susisiekite su mumis: el. p. info@marvb.lt tel. 8 343 50714.

xfhlk

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email