Dalia Sudeikienė
Igliaukos biblioteka
2024 gegužės 7 d.

Kvapai, esantys aplink mus gali įtakoti mūsų emocinę būklę, sukelti įvairius prisiminimus, iššaukti teigiamas ir neigiamas emocijas, keisti veido mimikas ir net įtakoti nuotaiką. Be kvepalų daugelis neįsivaizduoja nei dienos, o ar kada susimąstėte, kad patys galite tapti savo kvepalų kūrėjais? 

Gražią penktadienio popietę Igliaukos kaimo bibliotekoje vyko edukacija ,,Kvepalų gamybos kūrybinės dirbtuvės“, kurių metu edukatorė Justina Rebždienė kvietė pažinti kerintį parfumerijos meną ir išmokti sukurti asmeninių kvepalų formulę. Edukatorė papasakojo, jog daugelis mokslininkų pripažįsta, kad kvapo prigimtis yra asociatyvi – jis sustiprina pojūčius, pažadina vaizduotę, padeda užsimiršti ir perkelia žmogų į kitą realybę. Kvepalai dovanoja žmogui iliuziją. Kvepalus renkamės ne tik dėl to, kad mums patinka kvapas, bet ir todėl, kad kvepalai atspindi mūsų asmenybę. Todėl tam tikri asmenybių tipai mėgsta skirtingus kvapus. Vokietijoje buvo atliktas tyrimas, tiesa su nedidele žmonių grupe, kurio išvadose rašoma, kad ekstravertai, kuriems reikalinga stimuliacija iš aplinkos, dažniau renkasi gaivius, žalius, aktyvuojančius kvapus, tuo tarpu intravertai renkasi harmonizuojančius rytietiškus kvapus, o emociškai prieštaringos asmenybės – svajotojai – mėgsta pudruotus gėlių kvapus.

Užsiėmimo metu aptarėme kvepalų gamybai naudojamas medžiagas, degustavome natūralios kilmės aromatus, rinkome savo unikalius kvapų derinius.

Susikūrę kvapo mišinį, pagaminome aliejinius tepamus kvepalus. Sukurtų kvepalų formulė liko kiekvienos dalyvės naudojimui ar kvepalų tobulinimui ir, be abejo, graži dovana bibliotekos lankytojoms Moters dienos proga.

Igliaukos padalinio bibliotekininkė

Dalia Sudeikienė

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email