Autorius: Andrew Mayne
Kategorija: Grožinė literatūra,Naujos knygos
Vieta: Viešoji biblioteka

Iliuzionisto ir vieno garsių trilerių rašytojų Andrew Mayne romanas „Biologas“ supažindina su profesoriumi Teo Krėjumi, kuriam teks ne tik aiškintis žiaurų nusikaltimą, bet ir pačiam gelbėti savo kailį.

Profesorius Teo Krėjus išmoko matyti tam tikras struktūras ten, kur kiti mato tik chaosą. Kai kažkur giliai Montanos miškuose randami sudarkyti kūnai ir policijos pareigūnai aklai bando rasti bent menkiausią užuominą, Teo mato kai ką, ko jie nepastebėjo. Kai ką nenatūralaus. Kai ką, ką tik jis gali sustabdyti.

Kaip bioinformatikos specialistas, Teo kur kas daugiau žino apie skaitmeninius kodus ir mikrobus nei apie tamsius teismo ekspertizės menus. Tačiau kelionė į Montaną įvelia Teo į vieno iš jo buvusių studentų kruvino nužudymo tyrimą. Kai į dienos šviesą ištraukiama vis daugiau detalių ir kūnų, vietiniai policijos pareigūnai nusprendžia, kad žudikas yra įniršęs grizlis arba… Teo.

Bandydamas likti bent žingsniu priekyje nei policija Teo turi pasinaudoti visa savo moksline įžvalga, kad atskleistų žudiko tapatybę. Ar jam pavyks veikti taip pat gudriai, kaip siaubūnui, kurį jis medžioja? Ar Teo pagaus žudiką anksčiau nei pats taps jo grobiu?

Šaltinis: www.marvb.lt

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email