Gardus itališkas maistas, kvapą gniaužiantys vaizdai ir kalnų apsuptyje sustojęs laikas padeda abiem moterims suprasti, kad meilei ir esminiams pokyčiams niekada nebūna vėlu.
Sara Džeinė Santi – talentinga kulinarė, kurianti originalius receptus. Jais naudotis nevengia merginos mylimasis – žinomas Londono virtuvės šefas Tomas Vifenas. Iš pirmo žvilgsnio jiedu atrodo puiki pora, kol vieną dieną Sara pamato labai dviprasmišką paparacų padarytą Tomo nuotrauką. Neturėdama ko prarasti, mergina viską meta ir leidžiasi į kelionę, norėdama surasti savo šaknis. Tikrieji nuotykiai prasideda, kai žavingame Italijos kalnų miestelyje sugenda jos automobilis.
Viena senųjų miestelio gyventojų Asunta vadovauja vietiniam restoranėliui. Taip ir nesukūrusi šeimos, moteris visa širdimi atsiduoda maisto gamybai, rūpinasi senu tėvu ir mano, kad meilė ją aplenkė. Stebėdama, kaip miestelio aikštėje viena po kitos tuokiasi romantikos ištroškusios poros, Asunta mėgaujasi vienišės gyvenimu. Sumaišties įneša netikėtai pasirodžiusi jos motinos jaunystės draugė, užminusi naujų mįslių ir paskatinusi saujomis semti gyvenimo džiaugsmą.
Nicky Pellegrino (g. 1964) – anglės ir italo šeimoje gimusi rašytoja, gyvenanti Naujojoje Zelandijoje. „Į Italiją su meile“ – tai septintoji autorės knyga lietuvių kalba, kviečianti skaitytojus grįžti į Montenelo miestelį ir susitikti su pamiltais veikėjais, jau pažįstamais iš romano „Itališka svajonė“ (2020). Kitos leidyklos „Sofoklis“ išleistos ir skaitytojų pamėgtos autorės knygos: „Itališkos vedybos“ (2017), „Po Italijos padange“ (2017), „Sicilietiška istorija“ (2017), „Metai Venecijoje“ (2019), „Dalelė manęs“ (2021).
„Įkvepiantis ir gardus kąsnelis Italijos!“
Erica James
„Tai romanas apie iš naujo atrastą gyvenimo džiaugsmą. Be to, aprašymai priverčia varvinti seilę!“
Jojo Moyes
Šaltinis: www.patogupirkti.lt