Remdamasis
savo kritiška knyga „Geros kalorijos, blogos kalorijos“ ir pateikdamas
naujausius duomenis, patvirtinančius jo teiginius, autorius iš naujo aptaria
aktualų klausimą – kodėl mes tunkame ir kaip tą galime pakeisti.
Taubsas teigia, kad pastarąjį šimtmetį buvo
propaguojamas ir žalingas, ir klaidinantis mokslinis kalorijų balanso modelis,
o į pažangias mokslo idėjas nebuvo kreipiama dėmesio.
Jis taip pat pateikia atsakymus į aktualiausius
klausimus: kodėl vieni žmonės yra liekni, o kiti nutukę? Kokią įtaką mūsų
svoriui turi mankštinimasis ir genetika? Kokį maistą reikėtų valgyti ir kokio
vengti?
Ši įtaigi, paprasta ir praktiška knyga „Kodėl
mes tunkame ir ką daryti“ yra puikus mitybos ir svorio
reguliavimo vadovas.
Garis Taubsas (Gary Taubes) yra žurnalo Science bendradarbis.
Jo rašiniai buvo skelbiami žurnaluose The Atlantic, The New York Times
Magazine, Esquire ir The Best of the Best American Science
Writing (2010). Jis yra pelnęs tris Nacionalinės mokslo žurnalistų
asociacijos premijas. Šiuo metu Taubsas yra Kalifornijos universiteto Berklio
visuomenės sveikatos fakulteto Roberto Vudo Džonsono fondo sveikatos politikos
mokslo tyrėjas. Taubsas gyvena Kalifornijos valstijoje, Oklande.
Šaltinis: www.patogupirkti.lt