Jūratė Pajaujienė
Lankytojų aptarnavimo centras
2018 gruodžio 7 d.

Gruodžio 4-ąją Marijampolės Petro Kriaučiūno viešojoje bibliotekoje lankėsi VU Biblioteka, atvežusi saugomų regiono kultūros paveldo vertybių, susijusių su Marijampolės kraštu. VU Biblioteka įgyvendina projektą „Lietuva Vilniaus universiteto bibliotekoje“. Šio projekto tikslas VU bibliotekoje saugomo regionų kultūros paveldo vertybių, turinčių išskirtinę svarbą Lietuvos ir jos kultūros istorijai, pristatymas, atskleidimas, aktualizavimas; sudaryti galimybę regionų gyventojams neišvykstant iš savo miesto susipažinti su savo krašto kultūriniu paveldu. Būtent tokią galimybę svečiai iš Vilniaus ir suteikė visiems žingeidiems ir istorija, paveldu besidomintiems marijampoliečiams, parodydama tik dalį bibliotekos Rankraščių ir Retų spaudinių skyriuose saugomų dokumentų pristatydami „Marijampolės krašto istorijos pėdsakai Vilniaus universiteto bibliotekos dokumentuose“ ekspoziciją.

Lankytojai galėjo išvysti tokių mūsų krašto šviesuolių kaip Petro Kriaučiūno, Jono Jablonskio, Jono Basanavičiaus, Kazio Griniaus bei kitų, visuomenei nusipelniusių  mūsų krašto asmenų laiškus, raštus, dienoraščius ir kitus dokumentus.

Renginio metu VU bibliotekos Rankraščių skyriaus bibliotekininkas Paulius Bagočiūnas pristatė atvežtuosius parodos dokumentus, o VU bibliotekos Mokslinių tyrimų ir paveldo rinkinių departamento direktorė Nijolė Klingaitė-Dasevičienė susirinkusius parodos dalyvius supažindino su VU bibliotekos vykdomomis kultūros paveldo veiklomis. Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos bibliografė Loreta Skinkienė perskaitė pranešimą tema „Petro Kriaučiūno atminties puoselėjimas jo vardu pavadintoje bibliotekoje“.

Džiugu, jog turėjome galimybę išvysti šiuos svarbius mūsų kraštui ir kiekvienam kraštiečiui dokumentus. Dalinamės renginio akimirkomis.

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email