Gerda Matusevičienė
Vyresnioji vadybininkė
2021 vasario 4 d.

Saugesnio interneto diena (šiais metais ji vyks vasario 9 d.), prasidėjusi dar 2004 m. iniciatyva EES SafeBorders, šiandien minima 150 pasaulio šalių. Iniciatyvos tikslas – atkreipti dėmesį į aktualius skaitmeninius iššūkius, skatinti saugesnį, ypač vaikų ir jaunuolių, naudojimąsi internetu ir skaitmeninėmis technologijomis. Lietuvoje Saugesnio interneto diena minima organizuojant akciją Saugesnio interneto savaitė (vasario 8-13 d.), todėl įvairūs šviečiamieji renginiai vyksta ne vieną dieną.

Šiais metais interneto saugumas yra kaip niekad aktualus, nes didelė dalis paslaugų, mokslo bei darbo persikėlė į elektroninę erdvę. Greitas paslaugų adaptavimas ir skubėjimas saugumo klausimą nustūmė į antrą planą, todėl Bibliotekos Vaikų ir jaunimo edukacijos centras kartu su Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnais kviečia trumpam stabtelėti ir susimąstyti.

Vasario 11 d. 15 val. susitikimo metu bendruomenės pareigūnai papasakos apie Marijampolės regione vykusius elektroninius nusikaltimus, pasidalins savo įžvalgomis ir patarimais kaip elgtis siekiant apsisaugoti ar jau nukentėjus nuo elektroninių sukčių. Prisijungti kviečiami visi, kuriems aktualus elektroninis saugumas.

Renginio informacija

Daugiau apie Saugesnio interneto savaitę

Būkite saugūs ir atsakingi!

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email