Gerda Matusevičienė
2024 balandžio 8 d.

Balandžio 3-5 d. Vaikų ir jaunimo edukacijos centre vyko vaikų užimtumo stovykla, kurios metu dėmesys buvo kreipiamas į gamtą, jos apsaugą ir gamtosaugines problemas.

Pirmąją stovyklos dieną vyko pažintis su mažai žinomu ir retai matomu šikšnosparnių pasauliu bei unikalia biologine įvairove pasižyminčiomis pelkėmis.

Antroji diena – kūrybinių dirbtuvių ir diskusijų diena. Begamindami kiškius, vaikai kalbėjosi apie jų gyvenimo būdą, paplitimą ir svarbą gamtai. Po dirbtuvių laukė smagioji viktorina, kurios pagrindas – aplinkosauginės problemos, žmogaus veikla bei kiekvieno indėlis į gamtos apsaugą.

Paskutinė diena – gyvosios gamtos pažinimo diena. Stovykloje svečiavosi afrikinės sraigės. Šios sraigės stovyklautojus žavėjo savo dydžiu bei maisto racionu. Atsisveikindami vaikai gamtos detalėmis dekoravo marškinėlius bei žadėjo saugoti gamtą ateities kartoms.

Daugiau stovyklos fotografijų ieškokite Multicentro Facebook.com paskyroje.

Stovykla organizuota įgyvendinant Marijampolės savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos finansuojamą projektą „EKO pavasaris“, kurio tikslas – pasitelkiant netradicines edukacijos formas skatinti vaikus, jaunimą, jaunas šeimas atkreipti dėmesį į aplinkosaugines problemas.

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email