Gerda Matusevičienė
2024 balandžio 2 d.

Šių dienų greitai besikeičiančiame pasaulyje skubame uždaryti namų duris ir pasinerti į dar labiau skubantį technologijų pasaulį, neretai užmirštame, kad greta esančioms atžaloms reikia mūsų dėmesio. Metas kartu nerti į nuotykį, juk laikas su šeima – pats mieliausias!

Vaikų ir jaunimo edukacijos centre įgyvendinamas projektas „Knyginėtojai“  ir vėl kviečia susiburti šeimas. Jau visai greitai, dar pavasarį, tėvai su kūdikiais iki 18 mėn. dalyvaus ciklo „Multimažyliai“ edukaciniuose ir pramoginiuose užsiėmimuose. Bibliotekoje esančioje „Pasakų studijoje“ vyks pojūčių lavinimo užsiėmimai kūdikiams ir ikimokyklinio amžiaus vaikams, taip pat bus organizuojami profesionalaus teatro kūdikiams pasirodymas bei paskaita tėvams. Pavasarį keičiant vasarai prasidės Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų Vytauto Didžiojo parke sezonas. Jau dešimtmetį trunkantis sezonas vėl stebins muzikiniais, edukaciniais ir pramoginiais pasirodymais, o sezoną vainikuos jau tradicija tapusi tris valandas truksianti „Knygos šventė“. Po trumpų vasaros atostogų skubėsime į biblioteką, kur rudenį laukia šeštadieniniai šeimadieniai su profesionalių teatrų pasirodymais bei kūrybinėmis veiklomis. Tiesa, šeimadieniai šiais metais vyks ir bibliotekos filialuose, todėl nepraleiskite progos į kasdienybę įnešti kultūrinio polėkio.

Šias tradicines veiklas papildys ir šis tas naujo. Minint Teatralizuotų garsinių pasakų skaitymų dešimtmetį, rugsėjo mėnesį vyks konferencija, kurioje pranešimus skaitys knygos ir vizualaus meno kūrėjai, bus dalinamasi bibliotekine patirtimi. Taip pat bus galima išvysti profesionalią iliustracijų parodą ir sudalyvauti akcijoje, todėl sekite mūsų naujienas ir dalyvaukite!

Informacija bus skelbiama Multicentro Facebook.com paskyroje ir marvb.lt

Projektą „Knyginėtojai“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email