Informacijos išteklių ir vadybos skyrius
2021 spalio 21 d.

Mūsų miesto žinoma poetė Česlova Jakštytė marijampoliečiams dovanoja naujausias savo poezijos knygas „Ir dykumos žydi…“ bei „Solveigos sodai“. Ši dovana skirta tiems,  kurie mėgsta poeziją, supranta ir vertina lyrišką žodį ir jausmą.

„Pro šlamesį lajos švelnių šilkų, pro spindesį rasos išnirs lemtis iš rytmečio rūkų ir mums nusišypsos…“ –  tai  posmas iš naujausios Česlovos Jakštytės lyrikos knygos „Ir dykumos žydi…“, kurioje surinkti patys naujausi  poetės eilėraščiai.

Nuoširdžiai dėkojame autorei už dovaną, kviečiame marijampoliečius pasinaudoti  puikia galimybe ir praturtinti savo knygų lentynas poetės Česlovos Jakštytės naujausiomis poezijos knygomis. Knygų dovanojama po keletą egzempliorių,  jas galima pasiimti  Marijampolės Petro Kriaučiūno Viešosios bibliotekos Lankytojų aptarnavimo centro Knygų erdvėje.

Česlova Jakštytė yra Lietuvos rašytojų sąjungos narė, išleidusi dešimt poezijos knygų bei vieną eseistikos rinkinį. Viešoji biblioteka savo fonde turi visas poetės Česlovos Jakštytės knygas, skaitytojai jas  gali skolintis į namus  Petro Kriaučiūno Viešosios bibliotekos Lankytojų aptarnavimo centre.

Informaciją parengė

Vyriausioji bibliotekininkė Lina Bradauskienė

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email