Daiva Bepirštienė
Kultūrinės veiklos vadybininkė
2021 balandžio 30 d.

Nepastebimai greitai prabėgo 21-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė „Nauja realybė. Naujos formos“. Visą savaitę kvietėme dalyvauti naujų formų įdomiuose ir pritraukiančiuose renginiuose – susitikimuose virtualioje erdvėje, parodose, konkursuose, edukacijose, spektakliuose, žaidimuose.

Savaitė prasidėjo pokalbiu-diskusija su Vilniaus universiteto filosofijos fakulteto psichologijos instituto docentu, daktaru Antanu Kairiu. Diskusijos „Naujos bendravimo formos“ metu buvo ieškota atsakymų, kaip karantinas įtakojo mūsų bendravimą, virtualaus bendravimo teigiamos ir neigiamos pasekmės, kaip sugebėsime sugrįžti prie įprasto gyvenimo režimo. Visą diskusiją galite peržiūrėti ČIA.

Draugystės biblioteka kvietė aplankyti Marijampolės „Žiburėlio“ mokyklos-daugiafunkcio centro ugdytinių kūrybinių darbų parodą ,,Mano knygelės viršelis“.

Jaunesni bibliotekos lankytojai dalyvavo virtualioje edukacijoje – „Herojai tarp mūsų“. Edukacijos metu vaikai su tėveliais klausė ištraukos iš knygos „Superherojų vadovas“ (aut. Elias ir Agnes Våhlund), diskutavo apie patyčias, draugystę, pagarbą, svajones, atliko smagias užduotėles. Patys mažiausieji bibliotekos draugai stebėjo virtualią lėlių teatro „Trivainėlis“ spektaklio „Arklio Dominyko meilė“ transliaciją.  Tai pasaka apie meilę ir keliones, kurioje baltas laukinis arklys Dominykas įsimyli labai gražią, bet truputį išpaikusią rugiagėlę.

Naujomis formomis bibliotekos lankytojus pasitiko ir parodos. Didžiojoje bibliotekos salėje atidarytos net trys parodos: Profesinio rengimo centro floristų specialiujų ugdymosi poreikių mokinių mokymo programos ir kirpėjų mokymo  programos mokinių paroda „Nauja realybė kasdienybėje“. Moksleiviai kūrybiškai dekoravo manekenų veidus dengiančias kaukes, šalia jų derindami šukuosenų stilistiką. Darbus padėjo ruošti profesinio rengimo centro mokytojos Giedrė Abraitienė, Lina Lelešienė, Vaida Lukšienė, Ramunė Žilinskienė.

Keramikos darbų parodą pristatė kraštietė menininkė Rugilė Navickaitė. Baigusi Vilniaus universitetą, Kūrybos komunikacijos studijas, šiuo metu studijuoja magistro studijas Vilniaus universitete – Meno vadybą ir einu keramikos keliu. Paroda kupina istorijos, gyvenimo džiaugsmo paieškos, savojo kelio atradimo.

Trečioji paroda – VšĮ Profesijų spektro Marijampolės filialo moksleivių ir jų mokytojų darbų paroda „Naujos formos“. Tai floristikos darbai išpildantys harmoniją su gamta, žmogaus prigimčia kurti.

Nacionalinės Lietuvos bibliotekų savaitės proga bibliotekos darbuotojus bei parodų autorius sveikino Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda, mero pavaduotojas Artūras Visockis.

Parodų atidaryme renginio svečiams muzikinį pasirodymą dovanojo Marijampolės meno mokyklos ugdytiniai Rapolas Matulevičius ir Haris Katilius, vadovaujami vyresniojo mokytojo Beno Aukščiūno ir vyresniojo koncertmeisterio Arūno Šerpyčio.

Na, o baigiantis bibliotekų savaitei dar kviečiame sudalyvauti jau trečius metus iš eilės  organizuojamame Nacionalinei Lietuvos bibliotekų savaitei ir Lietuvių kalbos dienoms paminėti skirtame detektyviniame žaidime „Dingusi knyga 3″. Žaidimo tikslas – pagal pateiktas užuominas ir užduotis surasti dingusią knygą! Tapkite sekliais, virtualiai ir ne tik, nagrinėkite literatūrines paslaptis, ieškokite užuominų bei pasinerkite į užduočių ir mįslių kupinas žaidynes! Visos žaidimo taisyklės www.marvb.lt ir Viešosios bibliotekos Facebook paskyroje.

„Nauja realybė. Naujos formos“ – atliepia į mūsų šių dienų aktualijas ir diktuoja mums naujų formų renginius bei paslaugas, ieškant kuo artimesnio ir glaudesnio ryšio su mūsų skaitytoju. Mes dirbame Jums ir dėl Jūsų!

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email