2021 gruodžio 13 d.

Miestas paskęsta kalėdinių švieselių ir žaisliukų jūroje. Nors tai laikas, kada karaliauja naktis, šviesą sau patiems ir aplinkiniams kuriame patys.

Šiais metais nusprendėme pasipuošti kiek kitaip negu esame pratę. Biblioteką papuošėme nekasdieniško „žiemos miško“ motyvais.

Miškui sukurti naudojome piktą, nemylimą, iš svetur atkeliavusį pavojingą augalą. Tai – Sosnovskio barštis, savo gyvasties laikotarpiu išskiriantis nuodingus eterinius aliejus, kurie gali stipriai sužaloti, prisilietus apdeginti. Sasnovskio barščiui žaliuojant jo šiukštu negalima liesti, eiti artyn taip pat nepatartina. Nudžiūvęs (miręs) šis augalas nepavojingas, jo dalis surinkome sėkloms seniai nukritus. Patikiname, kad ruošiant šią instaliaciją žala gamtai tikrai nepadaryta.

Sulaukę dėmesio net pikčiausi dalykai šventiniu laikotarpiu gali keistis, žavėti ir džiuginti. 💕

Taigi kviečiame užsukti į biblioteką, paskaityti knygą balto, žiemiško, netradiciško miško apsuptyje, išgerti kavos, pabendrauti. O sutemus keliaudami pro šalį mūsų mišką galite pamatyti nušvitusį visai kitomis spalvomis…

Nuo netradicinių kalėdinių dekoracijų sumanymo iki įgyvendinimo dėkojame bibliotekos darbuotojoms Augustinai ir Ligitai.

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email