Dalia Sudeikienė
Igliaukos biblioteka
2022 vasario 22 d.

Igliaukos Anzelmo Matučio gimnazijos mokinių kūrybinių darbų parodą iniciavo dailės ir technologijų mokytoja Asta Čebatorienė. Parodoje  eksponuojami skirtingo formato ir įvairia technika atlikti darbai, sukurti 2021 metais.

Dailė – vienas iš būdų parodyti mokiniams, kaip jie savo kūrybingumu gali padėti pakeisti pasaulį, įgyti socialinės patirties, piešinyje dalintis savo asmeninėmis istorijomis ir kiekvieną kartą kurti su tikslu. Per dailės  pamokas gimnazistai naudoja daug įvairiausių dailės technikų: viename piešinys gali būti  lietas  akvarelė, naudotas ir guašas, ir flomasteriai, ir tušas.

Gimnazijoje dailės užsiėmimuose jaunieji menininkai mokosi pajusti, pamatyti, spalvomis perteikti savo įspūdžius ir emocijas,  dirbti įvairiomis dailės technikomis. Kai kurie  gražiausi darbai sukurti  remiantis kasdienio gyvenimo akimirkomis: gamtos motyvai bei peizažai – Saidos, Inesos, Godos, Viktorijos, Augustės piešiniuose, laiko vizijos – Monikos, Mortos, Eitmyros darbuose, mistinis, o gal realus kaimo miškas, – Ariadnės kūrinyje ir veidai bei akys – Godos, Austėjos, Laurynos, Viktorijos tapyboje.

Įgytas pasitikėjimas savo kūrybinėmis galiomis, gebėjimas pažvelgti į paprastus dalykus kūrėjo akimis ir kruopštus darbas, galbūt atvers vartus į platesnį kūrybos kelią.

Dėkojame mokytojai, kad sugeba sudominti ir įkvėpti kūrybai savo mokinius. Nuoširdžiai dėkojame mokiniams: Gabijai ir Godai Arcikauskaitėms, Ariadnei Kliokytei, Austėjai Grigalevičiūtei, Meidai Ardinavičiūtei, Viktorijai Jaškauskaitei, Viktorijai Vanagaitei, Laurynai Gustaitytei, Inesai Žalnierukynaitei, Augustei Karkauskaitei, Monikai Brazaitytei. Šios merginos  stebina savo idėjomis, meistriškumu bei padovanoja pačias geriausias savo kūrybos emocijas.

Kartais, kai žiūri į tuščią puslapį, protas tuščias. Pabandykite piešti ar dažyti, fotografuoti ar kurti – mes padėsime, kad jūsų darbus pamatytų visi.

Visus maloniai kviečiame pasigrožėti paroda, kuri veiks iki balandžio 5 d.

Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email