Jūratė Pajaujienė
Vedėja
2022 vasario 23 d.

Minint miesto gimtadienį, viešoji biblioteka  parengė ir visuomenei pristatėprojektą „Šv. Jurgio suvienyti“, kuriame – Šv. Jurgio, Marijampolės gobėjo, ženklu apdovanoti asmenys, jų biografijos.

Projekto metu 266-ių Marijampolės garbės piliečių, apdovanotųjų Marijampolės Šv. Jurgio  globėjo ordinais, medaliais, taip pat nusipelniusių marijampoliečių, apdovanotų Šv. Jurgio statulėle biografijos, pagrindiniai veiklos bruožai, vaizdinė medžiaga patalpinta bibliotekos iniciatyva kuriamame krašto pažinimo portale „Noriu žinoti“.

Portale www.noriuzinoti.lt patalpinti biografiniai garbingų asmenybių aprašymai, atskleidžia savitą mūsų miesto veidą, kuriame dera istorija, šiuolaikiškumas ir programuojama ateitis. Ši iniciatyva kuria nepamatuojamą socialinę vertę – pasididžiavimą savo kraštu ir kultūrinio bei istorinio identiteto palikimą ateities kartoms.

Portalo turinys yra dinamiškas, todėl kviečiame ir toliau bendradarbiauti, dalintis informacija, vaizdine medžiaga su portalo kūrėjais. Kartu kurkime, pildykime ir branginkime informaciją apie žmones, paskutinius tris dešimtmečius prisidėjusius prie miesto ekonominio, socialinio ir kultūrinio suklestėjimo. Norint koreguoti, papildyti tekstus, suteikti duomenų publikacijomis, prašome susisiekti šiais kontaktais: www.info@marvb.lt

Aktualizuodami savo krašto ir savivaldos informaciją, istoriją, kultūros paveldą, skatinkime bendruomenės įsitraukimą į kultūros paveldo pažinimą, kvieskime prisiminti, žinoti ir didžiuotis tais, kurie kūrė ir kuria mūsų miestą.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email