2022 kovo 13 d.

Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka turi prieigą prie įvairių duomenų bazių, kuriomis mūsų skaitytojai gali naudotis nemokamai. Vienos duomenų bazės prieinamos tik bibliotekoje, kitose galima naršyti ir iš namų.

Duomenų bazės bibliotekoje:

BNS – tai didžiausia Baltijos šalių naujienų agentūra, teikianti svarbiausias politikos, verslo, kultūros ir kitų sričių naujienas iš Lietuvos, Baltijos šalių ir pasaulio. Duomenų baze galite naudotis bibliotekos kompiuterizuotose darbo vietose, suvedę adresą: https://www.bns.lt

INFOLEX –  teisės aktų paieškos sistema, kurioje: teisės aktai, teismų bylos, darbo biržos informacija, nuorodos į antstolių kontorų, notarų biurų, policijos komisariatų, teismų, advokatų kontorų tinklalapius. Prisijungimo duomenis suteiks bibliotekos darbuotojas.

NAXOS MUSIC LIBRARY – garso įrašų duomenų bazė, kurią sudaro: klasikinė, džiazo, bliuzo, nostalgijos, folkloro, šiuolaikinė instrumentinė, kinų, pop ir rok muzika, muzikos natos, cover‘ių dizainas, leidybinė informacija, operų libretai, kompozitorių ir atlikėjų biografijos.  Galima susikurti savo grojaraščius. Prisijungimo duomenis suteiks bibliotekos darbuotojas.

Duomenų bazės naudojimuisi iš namų:

Dėl prisijungimo duomenų kreipkitės į bibliotekos darbuotoją arba

el. paštu info@marvb.lt, tel. 8 343 50714

EBSCO – visatekstės ir bibliografinės periodinių leidinių straipsnių duomenų bazės socialinių, humanitarinių, medicinos ir technikos mokslų klausimais.

Naudojantis visomis prenumeruojamomis duomenų bazėmis vartotojams leidžiama:

  • Elektroninius išteklius naudoti studijų ir mokslinių tyrimų darbuose nepažeidžiant autorių ir gretutinių teisių įstatymo;
  • Elektroninius išteklius naudoti (atsisiųsti, spausdinti, įsikelti į saugojimo laikmeną) tik asmeninėms reikmėms ir tik nedideliais kiekiais.
Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email