2022 gegužės 18 d.

Šiandien mus aplankė Rimanto Stankevičiaus progimnazijos septintokai, kuriems buvo pristatyta bibliotekos vidiniame kiemelyje Žinių terasoje eksponuojama paroda „Žvelgiant praeitin regėti ateitį“, skirta lietuvių archeologei, antropologei, baltų ir indoeuropiečių kultūros tyrinėtojai Marijai Alseikaitei-Gimbutienei.

Išradingas bibliotekos kolektyvas visuomet siekia jaunuolius sudominti pasitelkiant įvairias edukacijos formas. Taip ir šį kartą: kiek nuobodžiaujančius jaunuolių veidus klausant teorinio pasakojimo apie garsią mokslininkę ir reikšmingus jos atradimus pakeitė susidomėjimo ir azartiško įsitraukimo kupini žvilgsniai sprendžiant viktoriną savo išmaniuosiuose įrenginiuose apie M. Gimbutienę, archeologiją bei mūsų krašto istoriją, praeities reliktus. Netradicinė pamoka moksleiviams suteikė ir naujų žinių, ir smagaus laiko praleidimo galimybę jaukioje aplinkoje. Ačiū, kad dalyvavote.

Kviečiame parodą apžiūrėti ir Jus!

Terasa įrengta įgyvendinant projektą „Silver Age“.

Projektas įgyvendinamas pagal Europos kaimynystės priemonę ir yra finansuojamas Europos Sąjungos.

Už šios publikacijos turinį atsako Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka, informacija negali būti naudojama Europos Sąjungos pozicijai reikšti.

ES vėliava
Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email