Dalia Sudeikienė
Igliaukos biblioteka
2022 birželio 15 d.

Birželio 14 d. bibliotekoje pristatyta ,,Alma littera“ leidyklos išleista psichoterapeutės Rasos Andrikienės knyga ,,Gyvenimas be šešėlio“.

Susitikime-pristatyme dalyvavo autorė Rasa Andrikienė, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos informacinių išteklių ir vadybos skyriaus vedėja Violeta Ruseckienė, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešosios bibliotekos bibliotekininkės Virginija Magonitaitienė bei Neringa Bebravičiūtė, Igliaukos Anzelmo Matučio gimnazijos mokytojai, gausus bibliotekos skaitytojų būrys.

Susitikimas surengtas įgyvendinant Marijampolės savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos finansuojamą projektą „Gyventi sveikai – gyventi laimingai“.

Retas kuris šiandien jaučiasi ramus, laimingas ir užtikrintas tuo, ką daro. Turime problemų santykiuose, šeimoje, darbe, išgyvename dėl neišsipildančių svajonių ir nepasiekiamų tikslų. Visa tai sukelia įtampą, stresą. Tačiau iš tiesų stresas yra pasekmė, nes turime daugybę klaidingų įsitikinimų apie kitus bei save ir pamirštame, kas esame, kokia mūsų egzistavimo prasmė. Psichoterapeutė Rasa Andrikienė dalijosi įžvalgomis, asmenine ir klientų patirtimi, veiksmingomis technikomis bei praktikomis, galinčiomis padėti susigrąžinti gyvenimą į savo rankas bei pristatė savo knygą ,,Gyvenimas be šešėlio“.


Ši knyga tarsi vadovėlis, kuriame rasite nuoseklų, išsamų ir konkretų išaiškinimą, kaip susitvarkyti su prastomis emocijomis, stresu, valdyti pokyčius, megzti darnius santykius su savimi ir kitais, užsitikrinti gerą sveikatą ir aukštesnę gyvenimo kokybę.

,,Burtų lazdelės neturiu. Patarimų nedaliju. Mano darbo „įrankis“ – geštalto psichoterapija – įvykių, nutikusių kadaise, dažniausiai vaikystėje, bet vis dar neduodančių ramybės, – perdirbimas. Jų nereikia bandyti slėpti užmarštyje, juos reikia iškelti į paviršių, išnagrinėti, atleisti sau ir jiems, ir paleisti. Istorijos, kurias sudėjau į šią knygą, buvo tarsi apsigyvenusios manyje ir prašėsi pagarsinamos. Tikriausiai todėl, kad padėtų, parodytų kelią žmonėms, stokojantiems drąsos, pasitikėjimo, vilties ir gyvenimo džiaugsmo“- linki knygos autorė.

Tebūnie ši knyga tas lūžio taškas, įkvėpsiantis teigiamiems pokyčiams, kuriems esate pasirengę.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email