Ilona Jančaitienė
Patašinės biblioteka
2022 birželio 15 d.

Vaikystė žavi tuo,  jog šiuo nuostabiu metu drąsiai galima  išmėginti įvairias galimybes, išsiaiškinti pomėgius, atrasti save įvairiose veiklose. Savo galimybes bando ir dvylikametė Greta Palaikytė, vasarą Patašinės bibliotekoje pristačiusi spalvingų darbų parodėlę – „Vaikystės mozaika“. Parodoje – šiek tiek tapybos, šiek tiek siuvimo ir daug paveikslų, surinktų deimantinės mozaikos principu.

Deimantinės mozaikos dėliojimas –  hobis, turbūt, labiausiai tinkantis išbandyti kantrybę ir kruopštumą. Žinant, jog Greta yra judrus vaikas, žaidžia futbolą, lanko treniruotes, drąsiai galima teigti, jog šį išbandymą ji puikiai įveikė. Spalvingi darbeliai bibliotekos lankytojus ir pradžiugino, ir nustebino. Dažnas prisipažino , kad neturėtų tiek ištvermės, kiek turi ši dvylikametė.

Parodos eksponatais žavėjosi ir Patašinės UDC „Obuoliukų“ grupės ugdytiniai (kažkada šią grupę lankė ir Greta). Jiems surengtas parodos pristatymas. Mažieji supažindinti su deimantinės mozaikos dėliojimo ypatumais. Kai kurie  prisiminė, jog matė savo mamas, dėliojančias panašius paveikslėlius, kai kurie, kai paaugs, norėtų pabandyti  patys. Taip pat diskutuota apie kruopštumą ir atsakingumą. Kruopštumui lavinti mažiesiems parengtos užduotėlės. Vaikams labiausiai patiko dėlionės „Batuotas katinas“ „Liūtas karalius“ ir „Man patinka futbolas!“. „Obuoliukai“ parodos autorei ateityje palinkėjo išdėlioti ne tik  futbolo kamuolį, bet  ir visą futbolo komandą.

Gretos Palaikytės darbelių paroda veiks iki birželio 30 d.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email