Aušra Valaitienė
Sasnavos biblioteka
2022 liepos 7 d.

Ankstyvą rytmetį   į Sasnavos biblioteką sugužėjo būrys mažųjų lankytojų. Tai  – Sasnavos pagrindinės mokyklos dieninės vaikų vasaros poilsio stovyklos „Gamtos draugai“ stovyklautojai su vadovėmis Rūta ir Edita.

Tuo metu bibliotekoje esanti skaitytoja Roma su stovyklautojais iškart susibendravo. Išsiaiškino kas jie tokie, iš kur atkeliavo, kalbėjosi apie gamtą, kad reikia ją tausoti ir saugoti, dalinosi įspūdžiais, mokė pažinti juos supantį pasaulį, skatinto vaikus tyrinėti, atrasti, pastebėti  gamtos grožį.

Nuo šurmuliuojančio pokalbio kažkas po bibliotekininkės stalu pradėjo krebždėti. Pasirodo,  tai  – „Boružė Liputė“ iš Ilonos Bakštės ir Ievos Zalepugaitės knygos „Boružė Liputė šypsosi ir žaidžia“. Iš pradžių boružė kiek pyktelėjo, kad ją prikėlė iš saldaus miego, bet pamačiusi tokį gausų būrį lankytojų, labai nudžiugo. O miegai kaipmat išsilakstė pakvietus visus linksmai pasimankštinti. Atokvėpiui po mankštos, skaitytoja Roma stovyklautojus supažindino, kaip atrodo ir kur gyvena boružės, papasakojo apie šiuos vabzdžius, kuo jie minta, kiek rūšių ir kokių spalvų yra, kodėl boružė dar vadinama Dievo karvyte ir kad visi vabalėliai, kurie gyvena gamtoje, yra svarbūs ir reikalingi, todėl reikia juos saugoti, neskriausti, neužminti.

Sudainavus linksmą dainelę apie Dievo karvytę ir įminus mįslę, Boružė Liputė pakvietė visus pakeliauti pasakos labirintais. Vaikai klausėsi pasakos , kartu liūdėjo su boruže, kad  ji  neturėdavo ką padovanoti  ir vis spėliojo, kokia tai galėjo būti  dovana. Ir pabaigoje pasakėlės visi supratome, kad kiekvienas mes  esame turtingas ir visada galime padovanoti draugui šypseną.

Išsiskirstydami vienas kitam palinkėjome nubusti su šypsena ir vytis gyvenimą… gyventi jį, džiaugtis juo, ragauti, uostyti, jausti. Ir, žinoma, nusišypsoti atverstos knygelės puslapiui.

 Puikaus Jums vasaros laiko su knyga!

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email