Augustina Miknevičiūtė
2022 spalio 12 d.

Šiandien studijoje groja rami elektroninė muzika ir sklando apelsinų eterinio aliejaus kvapas. Miela apniukusi diena. Pats tas papasakoti dar šiek tiek apie mūsų vedamas KŪRYBINES edukacijas.

Pavasarį kolegės iš MO muziejaus pasidalino kūrybinių edukacijų patirtimi. Vis dar WAU kaip ir kiek galima gilintis į pačią parodą, ją lukštenti ir matyti, kaip gylis ir atrandami sluoksniai nesibaigia. Tad ir mokėmės spalio 6 d. – paskutinę parodos „SAVA SFERA“ eksponavimo dieną,  su Vilkaviškio vaikų ir jaunimo centro, Vizualiųjų menų būreliu parodą pamatyti kitaip, ją pajausti, išgyventi, suprasti. Peržvelgėme jaunų žmonių sukurtą „SAVĄ SFERĄ“, kuri, kiek stebėjome žiūrovų veidus, abejingų nepaliko.

Štai ir gilesnis žvilgsnis į parodą…

Pradėjome žaidimu „ATPAŽINK PERSONAŽĄ“. Panarstę vieną iš vaizdų, pasikalbėję apie tai ką  matome, pasidalinome specialiai šiai parodai edukatorių sukurtomis istorijomis – ištraukomis apie vienokį ar kitokį charakterį ir ieškojome jo parodos eksponatuose. Tada aptarėme kas kokiame vaizde, kokį charakterį surado. Po šios edukacijos dalies paroda tapo artimesnė, jautresnė, suprantamesnė.

Antroji edukacijos dalis – istorijų kūrimo dalis, o prieš istorijas dar šiek tiek pasikalbėjimų apie MO muziejų, kuris maloniai sutiko būti projekto „Meno kryptis“ rėmėju, ir modernųjį meną. Toliau… parodos darbai tapo istorijų kūrimo įkvėpimu ir kiekvienas kuriantysis kurdamas savo sugalvotą istoriją į ją sudėjo tam tikrus išgyvenimus, dalykus apie kuriuos dažnai nekalbame.

Tai buvo itin geras, gilus laikas, tiek tiems, kurie buvo edukuojami, tiek patiems edukatoriams.

Šios parodos Edukacijos baigėsi. Gal kiek liūdna, kad nesulaukėme mokyklų dėmesio, bet na tai normalu… Naujiems dalykams užtrunka laiko įrodyti savo svorį ir svarbą.

Jau spalio gale skelbsime naują konkursą, o po jo vėlgi tikimės sulipdyti naują, ne ką prastesnę parodą. Vėl bus galimybė aplankyti mūsų Edukacijas.

Tad… neužmirškit. Gražios dienos!

Projektą jaunimui „Meno kryptis“ finansuoja: Marijampolės savivaldybė
Projekto rėmėjai: įstabusis „MO muziejus“, jaukiausias baras Marijampolėje „kamBARys“, spaudos ir reklamos namai „3 formos“, fotografijos šventovė – studija „KODAK Marijampolė“

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email