Dalia Sudeikienė
Igliaukos biblioteka
2022 lapkričio 22 d.

Šių metų Šiaurės šalių literatūros savaitės tema „Gamta Šiaurėje“, o pagrindinė idėja – tamsiausiu metų laiku uždegti žvakes, jaukiai skaityti ir taip puoselėti pasakojamąsias tradicijas, pažinti Šiaurės šalių literatūrą.

Lapkričio 14 d. Igliaukos Anzelmo Matučio gimnazijos 1 klasės mokiniai su vaduojančia mokytoja Alvyra Spūdiene bei mokytojos padėjėja Ramune Karkauskiene skaitė ištrauką iš knygos „Jei sutiktum lokį“ (aut. Malin Kivelä & Martin Glaz Seru).

„Suaugusieji dažnai sako, kad gamta yra tokia nuostabi. Taip gera išeiti pasivaikščioti į tyrą orą. Jie taip pat tvirtina, kad lokiai žmonių bijo ne mažiau nei mes jų. Bet ar tai tiesa?“

Knyga „Jei sutiktum lokį“ – puikus bendradarbiavimo kuriant paveikslėlių knygą pavyzdys. Martin Glaz Serup iš Danijos ir Malin Kivelä iš Suomijos yra knygelės teksto autoriai, o iliustracijas kūrė Lina Bondestam iš Suomijos. Šilto humoro pilna knygelė nagrinėja klausimą, ką reikėtų daryti sutikus lokį. Tai istorija apie žmogų, išsiruošusį į žygį miške, tačiau pagrindinis knygos veikėjas yra lokys. Knygoje žmogaus ir lokio susitikimas yra aprašomas žaismingai rimtai, visas pasakojimas balansuoja tarp faktų ir išmonės.

Susipažinę su knyga, vaikai žiūrėjo ekranizuotą norvegų pasaką ,,Kodėl lokio uodega trumpa“ bei dokumentinį – pažintinį filmą ,,Motina gamta“. Kadangi vaikai jau susipažino su lokiu, sužinojo ką jis veikia gamtoje, pabandė jį nupiešti ir visiems puikiai pavyko.

Bibliotekininkė Dalia Sudeikienė

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email