Jūratė Pajaujienė
Vedėja
2022 gruodžio 1 d.

Lapkričio 30-ąją bibliotekoje vyko baigiamoji projekto „Sidabrinis amžius: socialinė integracija per švietimą“ konferencija. Dar kartą susitikti vieni su kitais, pasimatyti su mokymų lektoriais, bibliotekos kolektyvu sugužėjo projekto dalyviai – senjorai.

Konferenciją atidarė viešosios bibliotekos direktorė Daiva Kirtiklienė, pristatydama projekto įgyvendinimo etapus, pasidžiaugdama pasiektais rezultatais. O jų būta išties džiuginančių: daugiau kaip 300 dalyvių penkių modulių mokymų programose, kurios leido plėsti žinias, akiratį, ugdyti kūrybiškumą ir bendruomeniškumą ar, kaip sako patys senjorai, puoselėti draugystę, jausmus, žinojimą, jog esi reikalingas ir laukiamas.

Galimybe gerinti vyresnio amžiaus žmonių socialinę ir kultūrinę įtrauktį džiaugėsi fonferencijos svečiai savivaldybės mero pavaduotojas Artūras Visockis ir Kultūros ministerijos Atminties institucijų politikos grupės patarėja Gražina Lamanauskienė.

Projekto metu senjorai galėjo dalyvauti informacinio raštingumo, anglų kalbos, žmogaus ekologijos ir sveikos gyvensenos pagrindų, kūrybiškumo ugdymo ir augalininkystės, apželdinimo žinias gilinančiuose mokymuose. Konferencijoje buvo malonu prisiminti ir kitas veiklas: patirčių stovyklą kaimo turizmo sodyboje, bendras veiklas naujoje bibliotekos vidinio kiemelio Žinių terasoje. Apžvelgti sukurtas paslaugas ir galimybes – knygomatą šalia terasos, išmanųjį suolelį.

Šalia naudingų pranešimų, kuriuos skaitė savivaldybės Socialinių paslaugų skyriaus vedėja Svajonė Rainienė ir pagalbos linijos vyresnio amžiaus žmonėms „Sidabrinė linija“ veiklos vadovė Agneta Skardžiuvienė, konferencijos dalyviams puikias emocijas kėlė projekto Kūrybiškumo ugdymo mokymų „Teatro menas“ grupių dalyvių atlikti improvizuoti pasirodymai pagal Justino Marcinkevičiaus „Voro vestuvių“ ir „Grybų karo“ kūrinius.

Pasibaigus konferencijai aidėjo ne atsisveikinimo, ne dar vieno etapo pabaigos nostalgiški žodžiai, o linkėjimai dar pasimatyti, jau greitai vėl susitikti. Džiaugiamės senjorų aktyvumu, įsitraukimu, draugyste bei tariame ir mes – iki kitų pasimatymų bibliotekoje!

Visos konferencijos fotografijos SPAUSTI ČIA.

Iki gruodžio 6 d. kviečiame apžiūrėti Kūrybiškumo ugdymo mokymų Vaizduojamojo ir taikomojo meno (lektorė Kristina Venslauskienė) užsiėmimų dalyvių rankdarbių parodą. (Bibliotekos Knygų erdvė, I aukštas)

foto

Projektas „Silver Age“ (liet. „Sidabrinis amžius“) įgyvendinamas pagal Europos kaimynystės priemonę ir yra finansuojamas Europos Sąjungos.

Už šios publikacijos turinį atsako tik Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka ir jokiomis aplinkybėmis negali būti laikoma, kad ši publikacija atspindi Europos Sąjungos poziciją.

Nuotraukų galerija:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email