Gerda Matusevičienė
2022 gruodžio 1 d.

Vos tik paimame knygą į rankas užplūsta įvairiausi jausmai. Vieni ją nori greitai perskaityti, kiti ten ieško spalvingų iliustracijų, kiti skambančių garsų, vaizduotę lavinančių pasakojimų, emocinio saugumo. Šių dienų knygos, ypač vaikiškos, žavi neįprastais formatais, net ir suaugusieji jas noriai varto, ieško atsakymų.

Šį rudenį į biblioteką užėję lankytojai atnaujintoje Vaikų ir jaunimo edukacijos centro Ekspozicijų erdvėje galėjo atrasti knygų kūrėjų parodas, kurios stebino unikaliais iliustratorių braižais, požiūriu į knygą ir pasaulį. Ne vienas čia užsibūdavo ilgesnį laiką, iliustracijose ieškojo gylio, asmeninių patyrimų.

Iliustracijų parodas keitė šeimadieniai, kuriuose rinkosi tėvai su vaikais. Jie kartu su edukatoriais kūrė, bendravo įvairiomis temomis, žaidė žaidimus. Laikas ir buvimas kartu ne vienai šeimai tapo tradicija, o išėjimas į biblioteką virto nedidele šeimos švente.

Atkeliavusi žiema užpildė kasdienį laiką laukimu, susikaupimu, dekoracijų ir dovanų paieškomis. Visame šiame sąmyšyje tėvus su kūdikiais iki 12 mėn. kviečiame pabūti bibliotekos „Pasakų studijoje“. Čia bus organizuojami Multimažylių užsiėmimai Vyturiams ir Pelėdžiukams. Užsiėmimų metu pasitelkiant muzikos instrumentus, sensorines priemones bei pojūčius (regą, klausą, lytėjimą) bus pasakojamos trumpos istorijos. 

Jis per mažas, skaityti nemoka? Knygų skaitytojas amžiaus neturi. Šiuolaikinė knygų pasiūla be galo didelė, kiekvienas, nuo kūdikio iki garbaus amžiaus senjoro, atranda jam tinkamą.

Informacijos apie renginius vaikams, tėvams ir jaunuoliams skelbiama Multicentro facebook.com paskyroje ir marvb.lt renginių skiltyje.

Ugdykime jaunąjį knygų skaitytoją kartu!

Projektą „Mažieji knyginėtojai“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Marijampolės savivaldybė.

Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email