Gerda Matusevičienė
Vaikų ir jaunimo edukacijos centras
2022 gruodžio 10 d.

Žemę pamažu klojant sniego patalui, net nejaučiame kaip imame kelti akis į dangų, su malonumu žengiame šviežiu tik ką iš dangaus iškritusiu sniegu ir mėgaujamės jo girgždėjimu po kojomis. Nežinome kas mus traukia, juk tai tik gamta, sniegas. Nešami vaikystės prisiminimų mėgaujamės šiuo jausmu, laukiame kuomet namus užpildys Šv. Kalėdų laukimu alsuojantis eglės kvapas.

O jeigu šiek tiek sustotume ir pagalvotume, jog vieną dieną visų šių pojūčių gali nelikti? Be gamtos ir jos net ir žiemos laikotarpiu teikiamų šiltų jausmų negalėtume išgyventi vaikystės prisiminimų, pasidžiaugti vėjo žnaibomais veidais kai lekiame su rogėmis nuo kalno.

Bibliotekoje jau ne vienus metus įgyvendinami Marijampolės savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos finansuojami projektai, kurie skatina atsižvelgti į gamtos grožį, gamtosaugines problemas, mūsų veiklą ir įtaką aplinkai. Vaikų ir jaunimo edukacijos centre panaudojant netradicines edukacines formas vaikai, jaunimas, jaunos šeimos šviečiami aplinkosauginėmis temomis, skatinami domėtis gamtos išsaugojimo būtinumu.

2022 m. įgyvendintas projektas „Gamtos raštai“ užpildė erdves nuostabiomis gamtos fotografijomis, susibūrimais renginiuose bei edukacinėse veiklose. Buvo džiugu išgirsti vaikų pasvarstymus kuo jie gali būti naudingi mūsų gamtai, kad ji mus savo grožiu džiugintų dar daug metų. Bendraudami su vaikais supratome, jog gamtos superherojumi būti paprasta, pradėti galime kiekvienas nuo savęs ir jau šiandien.

Renginių fotografijų ieškokite Multicentro Facebook.com paskyroje.

Nuotraukų galerija:
Kategorijos:
Dalintis:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email